V koloniji na ranču, ki ga je ustanovil Warren Jeffs, naj bi živelo okoli 150 ljudi. Foto: EPA
V koloniji na ranču, ki ga je ustanovil Warren Jeffs, naj bi živelo okoli 150 ljudi. Foto: EPA

Med deklicami, starimi od šest mesecev do 17 let, naj bi jih bilo 18 posiljenih. Otroci so zdaj v varstvu države, saj naj bi bili v nevarnosti. "To so otroci, za katere verjamemo, da so bili zlorabljeni, ali pa jim je grozila neizbežna škoda. Za njih ne bi bilo varno, če bi še naprej ostali v kampu na ranču," je povedala predstavnica socialne službe v Teksasu. "Gre za otroke, ki niso navajeni zunanjega sveta, zato poskušamo biti do njih zelo pozorni," je še dodala predstavnica socialne službe. Oblasti za otroke zdaj iščejo primerne domove. Za najmanj enega osumljenca je bil izdan nalog za aretacijo.

Obtožba o posilstvu sprožila preiskavo
Preiskava o dogajanju v koloniji, ki jo je ustanovil mormon Warren Jeffs, se je začela, ko so v četrtek prejeli klic o fizični zlorabi 16-letnice, ki je živela na ranču. Oblasti so tja prispele v četrtek zvečer in celo noč preiskovale ranč ter opravile pogovore. Otroke so z ranča odstranili v petek.

Poročil se je s 14-letnico
Obtoženi poligamist in ustanovitelj kolonije Jeffs vodi fundamenatlistično sekto mormonov, ki javno zagovarja mnogoženstvo. Lani je bil v dveh točkah obtožnice obsojen na pet let zapora in dosmrtno ječo, ker se je poročil z neko 14-letnico. Ta je morala zakonske dolžnosti izpolnjevati tudi z Jeffsovim 19-letnim nečakom.

T. V.