Šarm el Šejk je zelo priljubljen med tujimi turisti. Foto: EPA
Šarm el Šejk je zelo priljubljen med tujimi turisti. Foto: EPA

Po poročanju egiptovskih zdravstvenih oblasti je ob obali priljubljenega letovišča beloplavuti morski pes napadel tri Ruse in enega Ukrajinca, ki so se potapljali v morju. Enemu izmed njih je morski pes odgriznil roko, drugi pa imajo poškodovane noge in hrbet. Vse poškodovane so prepeljali na zdravljenje v bolnišnico v prestolnici Kairo.

Vodja okoljevarstvene ustanove Južni Sinaj Mohamed Salem je pojasnil, da se napadi morskega psa v Rdečem morju zgodijo enkrat na leto ali dve. Rdeče morje je zelo priljubljeno med potapljači z vsega sveta zaradi bogatih koralnih grebenov in raznolikih eksotičnih rib.

Beloplavuti morski pes je tretji najnevarnejši morski pes na svetu. Napada redko, nazadnje je pred letom dni odgriznil nogo francoski turistki, ki je nato umrla. V Egiptu je bila zadnja smrtna žrtev zaradi napada morskega psa leta 2004 prav tako v bližini Šarm el Šejka.

Morski pes se je obali najverjetneje približal, ker v svojem običajnem življenjskem okolju ni imel dovolj hrane, kar gre verjetno pripisati prekomernemu ribolovu v vodah okoli Sinajskega polotoka.