Foto:
Foto:
Ajman Al Zavahiri je obsodil francosko potezo.
Pakistanska oblast je od plemenskih starešin zahtevala, da povedo, kje se skrivajo talibanski borci.

Obtožena sta državljana Sudana in Jemna. Sodili jima bodo pred vojaškim sodiščem. Iz Pentagona so sporočili, da za obtoženca ne nameravajo zahtevati smrtne kazni.

Ibrahim Ahmed Mahmud al Kosi iz Sudana naj bi skrbel za finance, Ali Hamza Ahmed Sulejman al Bahlul iz Jemna pa naj bi bil pristojen za propagando. Ameriške vojaške oblasti ju obtožujejo, da sta se urila na vadbiščih za teroriste in služila kot bin Ladnova telesna stražarja.

V oporišču Guantanamo je sicer zaprtih okoli 650 domnevnih teroristov iz 40 držav. ZDA jih obravnavajo kot "nelegitimne borce" in jim ne priznavajo nobenih pravic.

Al Zavahiri svari ZDA pred novimi napadi
Desna roka Osame bin Ladna Al Zavahiri pa je predsedniku ZDA Bushu dejal, naj zaradi novih napadov poostri varnostne ukrepe v državi. Na novem zvočnem posnetku Ajman Al Zavahiri še dodaja, da Busheva trditev, da je večina Al Kaide uničena, neresnična.

Arabska tv-postaja Al Arabia je predtem predvajala njegov prvi zvočni posnetek, ko je obsodil prepoved nošenja muslimanskih rut v Franciji. Na posnetku je desna roka Osame bin Ladna Ajman Al Zavahiri francosko potezo o prepovedi nošenja naglavnih rut označil za nov znak križarskega sovraštva zahodnjakov, s katerim gledajo na muslimane. Dodal je, da se ti isti zahodnjaki hkrati ponašajo s svobodo, demokracijo in človekovimi pravicami. Dejal je še, da v Franciji lahko pokažeš telo, zmerno oblačenje pa ni dovoljeno. Za Zavahirija menijo, da se skupaj z Osamo bin Ladnom skriva nekje v hribih med Pakistanom in Afganistanom.

Napadel islamske države, ki so se sekularizirale
Ta kampanja je po njegovem mnenju delo križarskih cionistov oz. podpornikov Izraela, ki s pomočjo svojih agentov v Egiptu, Turčiji, Tuniziji in drugih islamskih državah napadajo muslimane. Tako je visoki predstavnik Al Kaide napadel islamske države, ki so se v zadnjem času sekularizirale in bolj približale zahodnim standardom.

Francija je nedavno v državnih šolah prepovedala nošenje verskih simbolov, med drugim muslimanskih rut, večjih križev in judovskih čepic.

Pakistan: Ofenziva proti članom Al Kaide
Pakistanski vojaki so v raciji na meji z Afganistanom aretirale 25 ljudi, med njimi tudi da Arabca. Akcija je začetek ofenzive proti članom Al Kaide, ki se skrivajo na hribovitem območju v bližini meje z Afganistanom. Vojaški tiskovni predstavnik je dejal, da je vojska reagirala na namig, da se na tem območju skrivajo tuji borci, ki podpirajo teroristično mrežo Al Kaido. V zadnjih dveh tednih so pakistanske oblasti skušale prepričati plemenske vodje, naj jim predajo tuje teroriste, večina katerih je v državo prebežala po vojaški operaciji v Afganistanu leta 2001.