Manson se bo poročil v zaporu, dovoljenje je veljavno 90 dni. Foto: Reuters
Manson se bo poročil v zaporu, dovoljenje je veljavno 90 dni. Foto: Reuters

Burtonova si vse od svojega 17. leta prizadeva, da bi Mansona spravila na prostost, saj je prepričana, da je nedolžen.

Manson je poklicni kriminalec, ki je leta 1969 vodil tolpo mladih nasilnežev, sposobnih hudih grozodejstev. Avgusta istega leta so vdrli na posestvo filmskega režiserja Romana Polanskega v Kaliforniji in ubili njegovo nosečo ženo, igralko Sharon Tate, in štiri druge ljudi. Naslednji večer so ubili tudi trgovca in njegovo soprogo. S temi pokoli so želeli zanetiti rasno vojno.

Prepričana je, da je nedolžen
Vsi so bili obsojeni na dolgoletne zaporne kazni. Manson lahko za pogojni izpust zaprosi šele leta 2027, ko bo njegova bodoča žena najverjetneje že vdova. Burtonova je po rodu iz Illinoisa, od koder se je preselila v Corcoran, da bo bližje svojemu izbrancu, za katerega je prepričana, da je nedolžen. Sama sebe kliče Star (Zvezda). "Kmalu se bo zgodilo. Ljubim ga. Popolnoma sva si predana. Za to sem bila rojena," je dejala nedavno.

Manson, ki ga sredi čela krasi kljukasti križ, zakonskih dolžnosti ne bo mogel opravljati, saj mu stika s soprogo ne dovoljujejo pogoji, pod katerimi je zaprt. Burtonova naj bi s poroko sicer dobila predvsem boljši dostop do različne dokumentacije, s katero si bo še naprej prizadevala, da ga spravi na prostost.

Poleg Mansona, ki je bil duhovni vodja tolpe z imenom Mansonova družina, so za zapahi tudi vsi drugi udeleženci pokola - razen Susan Atkins, ki je v zaporu umrla za rakom.