Foto:
Foto:
Namestnik ameriškega zunanjega ministra Richard Armitage

Napadalci so v Riadu z avtomobili bombami napadli stanovanjski kompleks Muhaja, v katerem so nastanjeni večinoma Libanonci, Egipčani in Sirci.

Zgradba stoji tri kilometre od ameriškega in britanskega veleposlaništva, v bližini pa imajo zasebne hiše tudi člani savdske kraljeve družine. V napadu je bilo poškodovanih okoli 200 hiš.

Savdski notranji minister, princ Najef bin Abdel Aziz je zatrdil, da bodo oblasti pred sodišče privedle odgovorne za napade v Riadu. Generalni sekretar ZN-a Kofi Annan je obsodil napade v Riadu in ravno tako izrazil prepričanje, da bodo savdske oblasti storilce privedle pred sodišče. Napade so obsodili tudi v Jemnu, kjer so v sporočilu za javnost zapisali, da ti napadi kršijo vse islamske vrednote in človeške norme.

Ameriški predsednik George Bush je v nedeljo po telefonu poklical savdskega prestolonaslednika Abdulaha ben Abdela Aziza in mu dejal, da so ZDA na strani Savdske
Arabije v boju proti terorizmu.

Savdske varnostne sile so sporočile, da sta v ozadju napada najverjetneje teroristična mreža Al Kaida in njen vodja Osama bin Laden. Najprej so poročali o 11 žrtvah napadov.

Armitage: Tarča napadov savdska kraljeva družina
Namestnik ameriškega zunanjega ministra Richard Armitage je med obiskom v Riadu dejal, da želi teroristična mreža Al Kaida odstraniti savdsko kraljevo družino.

V pogovoru za arabsko televizijo Al Arabija je Armitage dodal, da si Al Kaida Osame bin Ladna prizadeva tudi za strmoglavljenje savdske vlade.