Razdejano prizorišče eksplozije na policijski postaji. Foto: Reuters
Razdejano prizorišče eksplozije na policijski postaji. Foto: Reuters

Manjši tovornjak, napolnjen z eksplozivom, je skozi varnostni vhod na območje sedeža policije zapeljal ravno v času, ko je bilo ob začetku jutranje izmene tam zbranih več policistov. Eksplozija je povzročila tudi veliko gmotno škodo.

Uhajanje izpod nadzora?
Ingušija, ruska republika na severu Kavkaza, v kateri živi pretežno muslimansko prebivalstvo, se že dalj časa spopada z islamskimi skrajneži, ki vodijo vedno bolj krvav upor proti lokalnim prokremeljskim oblastem. Nazran je kot glavno mesto Ingušije pogosto tarča napadov islamskih upornikov.

Današnji napad se je zgodil štiri dni po napovedi predsednika Ingušije Junusa-Beka Jevkurova, da se kljub resnim poškodbam, ki jih je utrpel v bombnem napadu 22. junija, vrača na svoj položaj. Preteklo sredo je bil v napadu na njegov urad ubit ingušijski minister za gradnjo Ruslan Amerkanov, zaradi česar se je okrepil strah, da razmere v Ingušiji, sosedi nemirne Čečenije, uhajajo izpod nadzora.

Zaradi napada je ruski predsednik Dmitrij Medvedjev odstavil notranjega ministra Ingušetiji Ruslana Mairijeva, češ da bi se dalo napadu izogniti.