Bolsonaro je bil v bolnišnici Vila Nova Star tudi julija lani. Foto: EPA
Bolsonaro je bil v bolnišnici Vila Nova Star tudi julija lani. Foto: EPA

66-letnika so s predsedniškim letalom prepeljali v bolnišnico Vila Nova Star v Sao Paulu. Zdravnik Antonio Luiz Macedo, ki je Bolsonara že večkrat operiral, je za medije povedal, da čaka predsednika najprej vrsta pregledov in testiranj, s katerimi bodo preverili stanje predela trebuha.

Brazilski predsednik je na Twitterju sporočil, da se je začel počutiti slabo v nedeljo popoldne po kosilu, zato so mu zdravniki vstavili nazogastrično sondo. Ob zapisu je objavil svojo fotografijo z dvignjenim palcem.

Bolnišnica Vila Nova Star je sporočila, da so Bolsonara sprejeli v oskrbo v ponedeljek zjutraj zaradi zapore črevesja, ob tem pa dodala, da za zdaj še ne razmišljajo, da bi ga odpustili iz bolnišnične oskrbe.

Bolsonara je med predvolilno kampanjo leta 2018, kakšen mesec pred izvolitvijo na mesto predsednika, napadal psihično moten moški in ga zabodel v trebuh. Od takrat je preživel že najmanj štiri operacije. Julija lani je bil zaradi zapore črevesja štiri dni v bolnišnici.

Skrajno desničarski predsednik je na oblasti od leta 2019 in namerava letos oktobra znova kandidirati na predsedniških volitvah.