Bolsonaro s svojimi podporniki pred predsedniško rezidenco. Foto: Reuters
Bolsonaro s svojimi podporniki pred predsedniško rezidenco. Foto: Reuters

Bolsonaro je dejal, da je bil tiho skoraj 40 dni. "Duša me skeli. Tisti, ki odločajo, kam grem zdaj, ste vi. Tisti, ki odločajo, kam gredo oborožene sile, ste vi," je dejal podpornikom, zbranim pred predsedniško rezidenco.

V svojih dvoumnih izjavah 67-letni Bolsonaro sicer ni podprl njihovega poziva po vojaškem posredovanju, ampak je dejal, da bodo oborožene sile spoštovale brazilsko ustavo.

Bolsonaro še ni priznal Lulove zmage na volitvah, njegov molk pa je spodbudil njegove privržence, da nadaljujejo proteste.

Bolsonaro je molčal skoraj 40 dni. Foto: Reuters
Bolsonaro je molčal skoraj 40 dni. Foto: Reuters

"Nič ni izgubljenega"

Lula je Bolsonara premagal tesno, s 50,9 odstotka proti 49,1, njegovo zmago pa bo volilna komisija uradno potrdila v ponedeljek.

Bolsonaro je svojim podpornikom dejal, da je vojska brazilski branik proti socializmu v državi, ob tem pa dodal, da "nič ni izgubljenega" in da bodo nekega dne slavili.

"Oborožene sile so enotne. Zveste so ljudstvu in spoštujejo ustavo ter so odgovorne za našo svobodo. V nasprotju z drugimi ljudmi bomo mi zmagali," je sklenil nagovor desno usmerjeni politik.