Trump med pogovorom z Muskom. Foto: Reuters
Trump med pogovorom z Muskom. Foto: Reuters

Pogovor, za katerega je Musk dejal, da je namenjen "neodvisnim volivcem odprtega duha", se je začel z več kot 40-minutno zamudo, saj so imeli številni uporabniki težave z dostopom, poroča BBC. Musk je dejal, da je bil razlog hekerski napad DDoS oziroma poskus z obsežnim prometom zasititi strežnik in otežiti dostop do spletne strani.

Ko se je pogovor vendarle začel, je Musk za domnevni kibernetski napad dejal, da kaže na nasprotovanje v ZDA temu, kar ima Trump povedati.

Ni sicer jasno, kaj je povzročilo tehnične težave oziroma kdo naj bi bil odgovoren za domnevni napad.

Musk je dejal, da so sistem pred prenosom pogovora v živo testirali z osmimi milijoni poslušalcev. Sam pogovor je nato v živo spremljalo okoli milijon ljudi.

Trump si prizadeva na novo zagnati svojo predsedniško kampanjo, potem ko je demokratska predsedniška kandidatka postala trenutna podpredsednica Kamala Harris.

Med pogovorom je Trump, ki je v preteklosti večkrat izrazil dvom o električnih vozilih in napovedoval zmanjšanje zveznih subvencij za ta vozila, pohvalil proizvajalca električnih avtomobilov Tesla, katerega lastnik je prav tako Musk.

Nedavno je Trump dejal, da "nima izbire", kot da podpre električna vozila, saj ga je Musk podprl.

Musk pa je dejal, da je pripravljen pomagati morebitni Trumpovi vladi pri predlagani "komisiji za učinkovitost vlade".

Trump bi ukinil ministrstvo za izobraževanje

Musk in Trump sta se pogovarjala o več temah, od streljanja na Trumpa na shodu v Pensilvaniji prejšnji mesec do Trumpove želje, da ZDA dobijo sistem zračne obrambe Železna kupola, kakršnega ima Izrael, in priseljevanja.

Trump je govoril tudi o ukinitvi zveznega ministrstva za izobraževanje in prenosu teh pristojnosti na posamezne zvezne države kot enem svojih prvih dejanj, če bo novembra zmagal na volitvah.

Umik demokratskega predsednika Joeja Bidna iz predsedniške tekme po poraznem nastopu na televizijskem soočenju je Trump označil za "udar".

Ob koncu dveurnega prijateljskega pogovora je Musk ponovil svojo podporo za Trumpa, t. i. zmerne volivce pa je pozval, naj podprejo republikansko kampanjo.