Twitter je Trumpu trajno ukinil račun. Foto: AP
Twitter je Trumpu trajno ukinil račun. Foto: AP

Jason Miller, dolgoletni svetovalec in tiskovni predstavnik Trumpove predvolilne kampanje, je za televizijo Fox povedal, da se Trump "verjetno nekje v od dveh do treh mesecih" vrača na družbena omrežja.

Ob tem je dodal, da se nekdanji republikanski predsednik vrača z "lastno platformo", ki bo pritegnila "na desetine milijonov" novih uporabnikov in "popolnoma redefinirala igro".

Foto: AP
Foto: AP

"To je nekaj, kar mislim, da bo najbolj vroča vstopnica na družbenih omrežjih," je povedal Miller. "To bo popolnoma redefiniralo igro; vsi bodo čakali in gledali, da vidijo, kaj bo storil Trump, a to bo njegova lastna platforma."

Interes "ogromen"

Miller je dejal, da je k nekdanjemu 74-letnemu predsedniku pristopilo več podjetij, z ekipami pa se dogovarja o novem spletnem projektu. "Ta nova platforma bo velika zadeva. Vsi si je želijo in prinesla bo na milijone in milijone – na desetine milijonov uporabnikov tej platformi."

To so napovedali po tem, ko so Twitter, Facebook in preostala družbena omrežja Trumpu trajno izbrisala račune, češ da je s svojimi objavami podžigal napad Trumpovih podpornikov na stavbo kongresa 6. januarja, pri čemer je pet ljudi umrlo.