Venezuelski notranji minister Nestor Reverol je dejal, je skupina plačancev v nedeljo zgodaj zjutraj s hitrimi čolni prišla do obalne države La Guaira, natančneje do mesta Macuto, ki je okoli 34 kilometrov severno od prestolnice Caracas.

Venezuelski specialci na obali mesta Macuto. Foto: Reuters
Venezuelski specialci na obali mesta Macuto. Foto: Reuters

Po njegovih navedbah je skupina skušala izvesti pomorsko invazijo in teroristične napade v Venezueli ter pobiti voditelje revolucionarne vlade. V incidentu naj bi po besedah Diosdada Cabella, voditelja vladajoče Socialistične stranke, umrlo osem ljudi, dva človeka so prijeli. Obrambni minister Vladimir Padrino je sporočil, da se je eden izmed čolnov napadalcev potopil, vojska pa išče preživele, poroča BBC.

Vodja opozicije Juan Guaido je odgovoril, da skuša režim odvrniti pozornost od nasilja v državi, kot so bili petkovo divjanje v zaporu in sobotni spopadi uličnih tolp v Caracasu. "Režim skuša odvrniti pozornost z lažnim incidentom, glede katerega se poraja polno dvomov, nasprotij in nekonsistentnosti," je dejal Guaido, ki ga več kot 50 držav priznava kot legitimnega začasnega predsednika Venezuele, čeprav nima nadzora nad državnim aparatom.

Kolumbija je sporočila, da so obtožbe brez vsake osnove in poskus odvračanja pozornosti od resničnih problemov Venezuele. Tam že šest let vlada velika gospodarska kriza, ljudje nimajo dovolj osnovnih potrebščin, kot je hrana, in množično zapuščajo državo. Doslej je iz Venezuele odšlo že pet milijonov ljudi.