Afganistanski in ameriški vojaki opazujejo napadeno policijsko postajo v mestu Khost. Foto: Reuters
Afganistanski in ameriški vojaki opazujejo napadeno policijsko postajo v mestu Khost. Foto: Reuters
Bagdad, iraški policisti
V Iraku se vrstijo usklajeni bombni napadi na iraške policiste. Foto: Reuters

Po nekaterih navedbah naj bi postajo napadlo pet samomorilskih napadalcev. Štiri so hitro ubili, eden pa se upiral dalj časa in streljal vsepovprek. Policijska postaja je bila sicer zelo zastražena, a se je napadalcem vseeno uspelo prebiti v notranjost, od koder se je po napadu vil gost dim.

Policijske oblasti so potrdile, da se niso želele zaplesti v neposredni boj iz bližine, saj bi tako dali priložnost napadalcem, da sprožijo razstrelivo, pritrjeno okoli pasov, in s tem povzročijo več žrtev.

Se začenja val talibanskih napadov?
Napad v Khostu se je zgodil le dan po tem, ko se je samomorilski napadalec razstrelil v bolnišnici v Kabulu. Pri tem je bilo ubitih šest ljudi, še 23 pa jih je bilo ranjenih.

Policisti tarča tudi v Iraku
Irak in prestolnico Bagdad je v nedeljo pretresel niz napadov, v katerih je bilo ubitih najmanj 13 ljudi, več kot 60 pa jih je ranjenih. V samo nekaj minutah je razneslo enajst bomb, pri tem pa so bili tarča predvsem iraški policisti.

Najbolj smrtonosen napad je v kraju Tadži severno od Bagdada izvedel samomorilski napadalec. Najprej je razneslo avtomobil bombo, ko pa so se kraju približali policisti in reševalci, se je razstrelil še samomorilec. Pri tem je bilo ubitih sedem ljudi, od tega pet policistov, še okoli 10 ljudi pa je bilo ranjenih.

Policijske postaje so bile tarče napadov tudi na jugu Bagdada. Razneslo je štiri eksplozivne naprave in avtomobil bombo. Pri tem sta bila ubita dva človeka, več pa jih je bilo ranjenih, med njimi je večina policistov.