Delta Holding je v lasti Miroslava Miškovića. Foto: www.deltaholding.rs
Delta Holding je v lasti Miroslava Miškovića. Foto: www.deltaholding.rs

Sinu najbogatejšega Srba Miroslava Miškovića je policija vzela prostost in mu odvzela potni list, še preden mu je uspelo poleteti z beograjskega letališča.

Marko Mišković je bil v petek zaslišan v povezavi s posli gradbenega podjetja v lasti Delta Holdinga in proti njemu že poteka policijska preiskava.

Policija naj bi ga v petek opozorila, da naj ne zapušča države, saj ga nameravajo kmalu znova zaslišati.

Po pisanju srbskih medijev Marka niso odpeljali na policijo in ga zaslišali, saj so mu samo preprečili odhod iz države, ker je še vedno v postopku preiskave.

Prejšnji teden v ponedeljek je bil zaslišan tudi oče Miroslav Mišković, ki je moral odgovarjati na vprašanja o poslovanju njegovega podjetja Delreal in uporabi zemljišča v Novem Beogradu.

Starejšega Miškovića so srbski mediji povezovali s spornimi privatizacijami in domnevnimi povezavami s šefom srbske narkomafije Darkom Šarićem. Danes se je moral znova oglasiti na policiji, kjer se je udeležil drugega zaslišanja.

Nova srbska vlada je od prevzema oblasti pred pol leta napovedala odločen boj proti korupciji, kar je tudi eden izmed glavnih pogojev za približevanje Evropski uniji.