Kurdske enote na severovzhodu Sirije. Foto: Reuters
Kurdske enote na severovzhodu Sirije. Foto: Reuters

Letala so zadela najmanj šest položajev, navaja Sirski observatorij za človekove pravice.

V mestu že nekaj dni divjajo srditi boji med kurdskimi borci in provladno milico. Razmere so se slabšale, aktivisti pa so poročali o močnem obstreljevanju v nočnem času.

Sirski observatorij s sedežem v Londonu o številu žrtev letalskega napada vladnih sil ne poroča, po navedbah prokurdske tiskovne agencije Firat pa je bilo v zadnjih dneh ubitih precej pripadnikov provladnih sil.

Do zdaj relativno mirno sobivali
Predstavnik Ljudske zaščitne enote (YPG) Redur Xelil je dejal, da so bila v zračnih napadih poškodovana kurdska okrožja mesta, ki je večinoma pod nadzorom kurdskih sil in YPG-ja. "Mučeniki in ranjenci so," je povedal Xelil za Reuters.

Ljudske zaščitne enote (YPG) v boju proti skrajni skupini Islamska država (IS) z letalskimi napadi podpirajo tudi ZDA. Del območja še vedno nadzorujejo vladne sile, večja območja na severovzhodu Sirije pa so pod nadzorom Kurdov, ki so tam vzpostavili avtonomno vlado.

Sirska vojska zračnih napadov še ni komentirala, vzrok zaostritve odnosov med YPG-jem in sirskimi silami, ki so sicer na severovzhodu relativno mirno sobivali, pa ni znan.