Študenti univerze so se po streljanju zbrali pri skupni molitvi. Foto: Reuters
Študenti univerze so se po streljanju zbrali pri skupni molitvi. Foto: Reuters

Po navedbah policije je strelec 26-letni Aaron Ybarra, ki ni študent zasebne univerze metodistične cerkve, kjer je prišlo do streljanja. Oborožen je bil s puško in nožem. Streljal je v preddverju univerze.

Napadalca je obvladal eden izmed študentov, ko je skušal ponovno napolniti svojo šibrovko, nato pa so ga skupaj z drugimi študenti pridržali do prihoda policije, pri čemer so uporabili tudi solzivec. Policija je sporočila, da je napadalec deloval sam in bo najverjetneje obtožen za umor.

Rektor univerze Daniel Martin je po tragičnem dogodku povedal, da so študentje, ki so obvladali strelca, ukrepali v skrbi za druge, ne glede na lastno varnost. "Smo skupnost in skrbimo drug za drugega. Tisti, ki so posredovali, so ravnali v tem duhu," je dejal rektor in pojasnil, da imajo na univerzi predpisane postopke za študente in profesorje za primer strelskih incidentov, zato so po njegovem mnenju strelec tako hitro obvladali.

Streljanje v Seattlu je še eden od primerov oboroženega nasilja na ameriških šolskih ustanovah. Zadnji tak incident se je zgodil 24. maja v študentskem naselju univerze v Santa Barbari na jugu Kalifornije, kjer je 22-letni sin hollywoodskega filmskega ustvarjalca ubil šest ljudi in nato ustrelil še sebe.