Foto:
Foto:
O žrtvah napada pred policijsko postajo v Bagdadu še ni uradnih podatkov.

Iraški civilisti so bili maja leta 2003 v varstvu posebnih mornariških enot Seals (Tjulnji). Fotografije naj bi na neko spletno stran poslala žena, ki trdi, da jih je iz Iraka prinesel njen mož. Prikazujejo podobne prizore kot tiste iz zapora Abu Graib.

Pripadniki Tjulnov naj bi na fotografijah sedeli na zvezanih ujetnikih s kapucami, ob okrvavljeno glavo nekega ujetnika naj bi nastavili cev puške. Vse naj bi se dogajalo po neki akciji na neke stanovanjske hiše, fotografije pa so posneli v zadnjem delu tovornjaka.

Mornarica je fotografije prejela pred tednom dni, ko jih je nanje opozoril neki fotograf. Mornariška pravila prepovedujejo fotografiranje zapornikov, razen za arhivske potrebe za obveščevalne službe. Tudi fotografiranje pripadnikov posebnih enot pravila prepovedujejo.

Doslej je bilo za trpinčenje iraških ujetnikov v bagdadskem zaporu Abu Graib obtoženih sedem ameriških rezervistov.

Napad na policijo v Bagdadu
Pred policijsko postajo v središču Bagdada je v dveh samomorilskih napadih z avtomobilom bombo umrlo sedem ljudi, ranjenih pa je 57. V napadu je bilo uničenih 35 vozil, med njimi 17 policijskih avtomobilov, ni pa še znano, koliko žrtev je med iraškimi policisti.

V Mosulu na severu Iraka je bilo v samomorilskem napadu na avtobus s kurdskimi vojaki ubitih sedem Kurdov, na mestnih ulicah pa so se z uporniki spopadli tudi ameriški vojaki.

V napadu na ameriško patruljo v Bagdadu je bil zjutraj ubit ameriški vojak, pet pa jih je bilo ranjenih. Napad se je zgodil na cesti v severnem predelu mesta.

V podobni eksploziji pri Bakubi je bil ubit še en ameriški vojak. Včeraj je v dveh ločenih napadih v Bagdadu umrlo 30 ljudi, v smomorilskem napadu na jordansko-iraški meji sta umrla dva vojaka koalicijskih si, pet pa jih je bilo ranjenih. Najverjetneje je bil Američan.