Foto: EPA
Foto: EPA

Avstralski urad za varnost v prometu (ATSB) je že sprožil preiskavo dogodka.

Trčenje se je zgodilo ob 14. uri po krajevnem času nad med turisti priljubljeno Glavno plažo (Main Beach), ki je od Brisbana oddaljena okoli 75 kilometrov, poroča BBC. Po besedah Garyja Worrlla iz queenslandske policije se je nesreča zgodila, ko je en helikopter vzletal, drugi pa pristajal. Vse smrtne žrtve in trije kritično ranjeni so iz istega helikopterja.

"Težko prizorišče je. Zaradi terena, peščene bankine, sta bila dostop do kraja nesreče in posledično ustrezno ravnanje naših reševalnih ekip težak zalogaj," je povedal.

Fotografije s kraja tragičnega dogodka kažejo razbitine enega od helikopterjev, razsute po mivki, in popolnoma zverižen helikopter, medtem ko je drugemu helikopterju, z logotipom Seaworlda na trupu, očitno uspelo varno pristati.

Zaradi nesreče je policija zaprla glavno cesto, ki vodi v park Seaworld, na prizorišče pa prihajajo tudi preiskovalci uradov ATSB-ja v Brisbanu in Canberri, da bi zbrali dokaze, pregledali razbitino in opravili pogovore z očividci. Preliminarno poročilo naj bi objavili februarja.

Na Zlati obali je trenutno vrhunec turistične sezone, saj imajo šolarji poletne počitnice.