Al Džazira ima glavni sedež v Dohi v Katarju. Foto: EPA
Al Džazira ima glavni sedež v Dohi v Katarju. Foto: EPA

Al Džazira Balkan s sedežem v Sarajevu je program začela predvajati danes ob 18. uri.


V začetku bodo predvajali šest ur informativnega programa v lastnih produkciji v lokalnih jezikih za območje BiH-a, Črne gore, Hrvaške, Makedonije in Srbije. Poleg novic, pogovorov, komentarjev in analiz bodo ponujali tudi kakovostne dokumentarne filme.

Na začetek oddajanja programa so se pripravljali pol leta, v uredništvu pa bo delalo okoli sto novinarjev, med katerimi je veliko znanih obrazov iz držav v regiji. Direktor programa bo znani novinar in dolgoletni urednik na hrvaški televiziji Goran Milić, ki je med večdesetletno kariero nabiral medijske izkušnje v Beogradu in Sarajevu ter kot dopisnik iz ZDA.

Al Džazira Balkan si je za svoje geslo izbrala "Iz vsakega kota in z vsake strani". Iz sedeža v Sarajevu so sporočili, da bodo odpirali nove teme in ponujali zgodbe, kot jih še ni bilo, ter da bo njihov program pomenil zaletek novega poglavja v poročanju medijev v regiji.

Osrednje uredništvo je v Sarajevu, regionalni centri so v Zagrebu, Beogradu in Skopju, dopisništva pa v Banja Luku, Mostarju, Podgorici in Prištini. Sicer pa napovedujejo vključitev celotne dopisniške mreže Al Džazire, ki ima več kot 70 dopisništev v Aziji, Evropi in Severni Ameriki.