Trgovinski center, kjer se je zgodil napad. Foto: Reuters
Trgovinski center, kjer se je zgodil napad. Foto: Reuters

Italijanska policija je 46-letnega napadalca aretirala. Nagib za napad še ni znan, a je policija že izključila terorizem.

Po neuradnih informacijah naj bi moški ljudi napadel z nožem, ki ga je zagrabil med trgovinskimi artikli, poroča BBC. Pred aretacijo naj bi ga obvladali zaposleni in nakupovalci.

Karabinjerji na kraju zločina. Foto: Reuters
Karabinjerji na kraju zločina. Foto: Reuters

V napadu je bil ubit 47-letni uslužbenec supermarketa, sicer državljan Bolivije. Med petimi ranjenimi je še en uslužbenec trgovine ter štiri stranke.

"Mladi uslužbenec supermarketa je zaradi poškodb žal umrl," je povedal predsednik dežele Lombardija Attilio Fontana in pozneje na družbenih omrežjih zapisal, da ostali poškodovani niso v smrtni nevarnosti.

Fontana se je zahvalil zaposlenim, strankam in policiji, ki so posredovali, da bi ustavili napadalca, ter zdravstvenemu osebju, ki je pomagalo poškodovanim.

Nogometaša Marija čaka operacija

Med ranjenimi je tudi 29-letni španski nogometaš Arsenala Pablo Mari, ki je na posoji v italijanskem klubu Monza. "Danes sem imel srečo, zato ker sem na lastne oči videl, kako je oseba pred mano umrla," je v bolnišnici dejal za časopis Gazzetta dello Sport.

Mari v dresu Arsenala. Foto: Reuters
Mari v dresu Arsenala. Foto: Reuters

Nogometaš je med napadom nakupoval z ženo in otrokom v vozičku, ko je začutil ostro bolečino v hrbtu. Utrpel je globoko rano na hrbtu, vendar njegovo zdravstveno stanje ni resno in ne ogroža njegove kariere. Kljub temu nogometaša danes čaka operacija poškodovanih hrbtnih mišic.

"Pablo je neverjeten fant. Imel je moč, da se je pošalil in mi povedal, da se bo že v ponedeljek vrnil na trening. Prenesel sem mu pozdrave predsednika kluba Silvia Berlusconija (nekdanjega premierja in člana aktualne vladne koalicije in soigralcev. Seveda so želeli tudi oni priti na obisk, a žal to ni možno," je sporočil izvršni direktor kluba Monza Adriano Galliani, ki je skupaj s trenerjem Raffaelejem Palladinom obiskal Marija v bolnišnici.