Predstavniki policije v pakistanski finančni prestolnici so pojasnili, da so napadalci prišli z avtomobilom in vrgli granato na vhod v poslopje borze, kjer so naleteli na varnostnike, ti pa so odgovorili z ognjem. Po zadnjih navedbah so ubili vse štiri močno oborožene napadalce, zdaj pa pregledujejo poslopje.

Prizorišče napada pred borzo v Karačiju. Foto: Reuters
Prizorišče napada pred borzo v Karačiju. Foto: Reuters

Boj za neodvisnost Balučistana
Odgovornost za napad so prevzeli militanti iz Osvobodilne vojske Balučistana, ki se bori za neodvisnost te po površini največje od štirih pokrajin v Pakistanu, navaja BBC.

Direktor pakistanske borze Abid Ali Habib je povedal, da so napadalci do poslopja prišli s parkirišča in da so "streljali na vse". Po poročanju lokalne televizije Geo TV so ljudi iz poslopja evakuirali skozi zadnji vhod v poslopje. V času napada je bilo v poslopju več kot tisoč ljudi.

Karači žarišče kriminala
Pristaniško mesto Karači, ki je s približno 16 milijoni prebivalcev največje v Pakistanu, je bilo nekdaj žarišče kriminala ter političnega in etničnega nasilja v državi, saj so močno oborožene skupine, povezane s politiki, izvajale usmrtitve nasprotnikov ter napade na stanovanjska območja. Zadnja leta so se razmere po operacijah varnostnih sil proti oboroženim skupinam stabilizirale.

Bangladeš: V brodolomu potniške ladje umrlo najmanj 29 ljudi
Medtem pa iz Bangladeša poročajo, da je v brodolomu potniške ladje na reki blizu bangladeške prestolnice Daka umrlo najmanj 29 ljudi. Po nesreči so našli 15 trupel, ki so plavala na reki Buriganga. Potapljači bangladeške mornarice, gasilcev in civilne zaščite so iz potopljene ladje na rečnem dnu izvlekli še 14 trupel. Ladja je potonila po trčenju z drugo večjo potniško ladjo pri Farazganju. Od deset do 15 potnikom z ladje je uspelo priplavati na breg.