Lani se je število prihodov tujcev v Nemčiji povečalo za 49 odstotkov. Foto: EPA
Lani se je število prihodov tujcev v Nemčiji povečalo za 49 odstotkov. Foto: EPA

Nemčija je lani imela tudi največji migracijski saldo v zgodovini, ki je 1,14 milijona. Leta 2014 so v Nemčiji našteli 1,343 milijona prihodov in 766.000 odhodov, kar pomeni, da je bil migracijski saldo 577.000.

Lani se je število prihodov tujcev povečalo za 49 odstotkov, število odhodov pa za 12 odstotkov. "Migracijski saldo se je tako lani skorajda podvojil," so še sporočili iz urada.

Dogovor začel veljati
V nedeljo je začel veljati dogovor med EU-jem in Turčijo, ki naj bi ustavil tok nezakonitih migracij skozi Turčijo v Evropo. Po dogovoru, ki so ga voditelji EU-ja in Turčije sklenili v petek v Bruslju, naj bi vse nezakonite prebežnike, ki bodo od nedelje dalje prišli na grške otoke s turškega ozemlja, vrnili v Turčijo. Pri vsakem beguncu posebej naj bi odločili, ali in kdaj ga bodo vrnili v Turčijo.

V nedeljo v Grčiji ni bilo opaziti upada begunskega vala. "Več sto ljudi je prišlo tudi včeraj," je dejal predstavnik grške obalne straže. Danes je v Pirej in manjše pristaniško mesto Elefsina z otokov Lezbos in Ios prispelo več kot 2.000 beguncev. Vsi so v Grčijo sicer prispeli že pred dnevi.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom. Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.