Zaliv Halong je ena od najbolj priljubljenih turističnih točk v Vietnamu. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Zaliv Halong je ena od najbolj priljubljenih turističnih točk v Vietnamu. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Turistična ladja je plula po slikovitem zalivu Halong, ki se uvršča na seznam Unescove kulturne dediščine, ko je potonila. Kaj je bil vzrok nesreče, ki se je zgodila v lepem vremenu, še ni znano, nekateri mediji pa poročajo, da naj bi se nenadoma prelomil del plovila.

Na ladji je bilo 21 turistov, med žrtvami pa naj bi bili turisti iz Velike Britanije in ZDA ter vietnamski turist. Poleg njih so bili na ladji še Francozi, Švicarji, Danci, Rusi in Švedi, koliko je bilo na ladji članov posadke, pa ni znano.

"Za zdaj so reševalci rešili 15 ljudi, med njimi devet turistov in šest članov posadke, iz vode pa so potegnili 12 trupel, ki so jih že poslali v bolnišnico na identifikacijo" je za agencijo Reuters povedal Ngo Van Hung iz upravnega odbora zaliva Halong in dodal, da so preživeli v šoku, a da so se že vrnili v svoje hotele.

Zaliv najlepši ob sončnem vzhodu
Zaliv Halong, kar v vietnamščini pomeni Zmajev zaliv, je zaradi svojih apnenčastih otočkov poznan po vsem svetu in obvezen postanek turistov, ki obiščejo Vietnam. Na ladjah, ki plujejo po zalivu, pogosto preživijo noč, saj je zaliv še posebej lep ob sončnem vzhodu.