Poleg Bojovića (levo) je bil v Španiji med drugim prijet tudi Vladimir Milisavljević, prav tako član zemunskega klana. Foto: EPA
Poleg Bojovića (levo) je bil v Španiji med drugim prijet tudi Vladimir Milisavljević, prav tako član zemunskega klana. Foto: EPA
V Španiji prijeli zemunce

Španska policija je v skupni akciji s srbskimi kolegi Bojovića in še tri srbske kriminalce prijela v neki restavraciji v Valencii na vzhodu države. Vsak od prijetih ima v Španiji že svojo policijsko kartoteko, do nadaljnjega pa bodo ostali v pripori. 37-letni Bojović je obtožen za več umorov v Srbiji, na Nizozemskem in v Španiji.

Bojović je vodenje zemunskega klana prevzel leta 2003 po uboju njegovih vodilnih članov Dušana Spasojevića in Mileta Lukovića, ki sta bila ubita v obsežni policijski akciji po atentatu na takratnega premierja Zorana Đinđića. Na čelu zemunskega klana se je dokončno utrdil po prijetju glavnega vodje te kriminalne združbe Milorada Lukovića Legije.

Bojovića so leta 2007 prijeli v Srbiji, saj je bil osumljen pomoči pobeglim članom zemunskega klana, ki so bili obtoženi za atentat na Đinđića, a so ga nato izpustili zaradi pomanjkanja dokazov. Leta 2009 je bil obsojen na 15 mesecev zapora zaradi nezakonite posesti orožja.

Za Bojovićem se je vsaka sled izgubila junija leta 2010, ko sta bila na hrvaško-srbski meji prijeta pripadnika zemunskega klana Sretko Kalinić in Miloš Simović. Kaliniću so ta teden preprečili pobeg iz srbskega zapora, kjer prestaja 30-letno zaporno kazen zaradi sodelovanja pri atentatu na Đinđića.

Po poročanju srbskega časopisa Blic so Bojovića prijeli potem, ko ga je izdal njegov prijatelj Miloš Bata Petrović, ki velja za enega izmed vodij srbskega podzemlja na Nizozemskem in je eden izmed največjih nasprotnikov srbskega mafijskega botra Sretena Jocića, bolj znanega pod vzdevkom Joca Amsterdam.

V Španiji prijeli zemunce