Kako bi bila videti Bela hiša, če bi na predsedniških volitvah slavil Trump? Takole (slika), meni Obama. Foto: Reuters
Kako bi bila videti Bela hiša, če bi na predsedniških volitvah slavil Trump? Takole (slika), meni Obama. Foto: Reuters
Barack Obama
Ameriški predsednik se je dobro zabaval. Foto: Reuters

Po tednih napadov mogotca Trumpa na ameriškega predsednika je prišel čas za maščevanje na vsakoletni večerji, ki jo v Beli hiši priredijo za novinarje in poteka v sproščenem vzdušju, ne manjka pa niti iskrivega humorja.

Obama si je privoščil šale na račun Trumpa, ki razmišlja o kandidaturi za predsednika leta 2012, in je v zadnjih tednih podpihoval gonjo glede vprašanja, ali se je Obama res rodil na Havajih. Da bi utišal govorice o nasprotnem, je predsednik pred dnevi javnosti pokazal svoj rojstni list.

"Kakšen teden. Nekateri ste slišali, da so Havaji izdali moj dolgi rojstni list. Upam, da se bodo s tem vsi dvomi končali. Samo v primeru, da obstajajo še kakšni dvomi, sem nocoj pripravljen iti korak dalje. Nocoj bom prvič pokazal videoposnetek svojega rojstva. Opozarjam vas, tega posnetka v 50 letih ni videl nihče, niti jaz. Poglejmo si," je začel Obama, nato pa se je na zaslonu pokazal izsek iz filma Levji kralj ob rojstvu osrednjega junaka Simbe.

"Pokličite Disney, če mi ne verjamete"
"Rad bi pojasnil novinarjem Foxa, da je to šala. To ni bil video mojega rojstva. To je risanka za otroke. Pokličite Disney, če mi ne verjamete. Imajo originalno dolgo različico posnetka," je dodal. Fox velja za desničarsko in republikancem naklonjeno televizijsko hišo.

"Donald Trump je tukaj nocoj in vem, da nihče ni bolj srečen, nihče ni bolj ponosen, da bi pustili to vprašanje o rojstnem listu za nami kot 'The Donald'. To je zato, ker se lahko končno posveti stvarem, ki so pomembne. Kot vprašanju, ali smo uprizorili pristanek na Luni? Kaj se je res zgodilo v Roswellu? In kje sta Biggie in Tupac?" si je Obama ob vsesplošnem smehu privoščil Trumpa. Edini, ki mu ni bilo do smeha, je bil - Trump.

V Roswellu naj bi po nekaterih teorijah zarote leta 1947 pristali vesoljci. Biggie Smalls in Tupac Shakur pa sta pokojna raperska zvezdnika, katerih smrt je bila precej sporna.