Vodilni prehrambenega podjetja iz Koprivnice naj bi sodelovali pri nečednih poslih. Foto: MMC RTV SLO
Vodilni prehrambenega podjetja iz Koprivnice naj bi sodelovali pri nečednih poslih. Foto: MMC RTV SLO

Poleg njiju je policija prijela še štiri ljudi, povezane s prehrambenim podjetjem. Po neuradnih podatkih so to člana uprave družbe Saša Romac in Josip Pavlović ter lastnik podjetja SMS Srdjan Mladinić in Milan Horvat, direktor varaždinske Firma grupa, poroča hrvaška radiotelevizija na svoji spletni strani. Aretacije so potekale v Varaždinu, Koprivnici, Zagrebu in Splitu.

Podravko oskubili za 35 milijonov evrov?
Vodilni ljudje koprivniškega podjetja so jutro dočakali v prostorih Urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok). Osumljeni so, da so z denarjem Podravke kupili delnice podjetja za svoj račun, s čimer naj bi dobili lastniške deleže, in da so pripravljali sovražen prevzem podjetja. V hrvaških medijih se pojavljajo ugibanja, da naj bi Podravko oškodovali za 250 milijonov kun (okoli 35 milijonov evrov).

Podravka se je septembra znašla pod lupo preiskovalcev zaradi izdatnega kreditiranja splitskega podjetja SMS, kmalu zatem pa še zaradi pranja denarja.

Kupovanje delnic Podravke preko SMS-a
Potem ko je državno tožilstvo zahtevalo preiskavo glede 8,8 milijona evrov posojila, ki ga je koprivniška družba leta 2007 dala podjetju SMS, je Marinac, ki je podpisal sporno pogodbo, sredi septembra odstopil s položaja prvega nadzornika Podravke. Posojilo naj bi z računa SMS-a prestavili na račun varaždinskega podjetja Fima, ki je za Podravkine menedžerje kupovala delnice Podravke.