Posledice ruskega napada v ukrajinski regiji Vinica. Foto: Reuters
Posledice ruskega napada v ukrajinski regiji Vinica. Foto: Reuters

Guverner ruske regije Rostov Vasilij Golubev je potrdil napade na okrožji Kamensk in Morozovsk, kjer je bilo poškodovanih več skladišč goriva. Ukrajinske oborožene sile so sporočile, da so zadele letališče Morozovsk, tudi tamkajšnje skladišče streliva, kjer naj bi bile shranjene vodene letalske bombe. Tamkajšnje oblasti teh navedb niso komentirale, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Guverner Rostova je še povedal, da so zgolj nad to regijo opazili 55 ukrajinskih brezpilotnikov. Po poročanju portala Mash, ki ga povzema nemška tiskovna agencija DPA, sta bili v tej regiji tarči napadov tudi ruski letalski oporišči Morozovsk in Milerovo.

V regiji Orjol naj bi se dva ukrajinska brezpilotnika zaletela v visoko stavbo v vasi Žilino. Poškodovanih je več nadstropij, o morebitnih žrtvah pa za zdaj ne poročajo.

Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so v regijah ob meji z Ukrajino uničili najmanj 76 brezpilotnih letal, ki jih je izstrelila Ukrajina, od tega 36 nad Rostovom in 17 v regiji Orjol.

O sestreljenih ukrajinskih letalnikih poročajo tudi iz regij Kursk in Belgorod. Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov je dejal, da so ukrajinske sile napadle skladišče nafte, kjer je zagorelo eno od skladišč, vendar ni bilo žrtev.

Iz Ukrajine medtem poročajo o ruskih zračnih napadih, v katerih je bilo ponoči uporabljenih 29 letalnikov. Po podatkih ukrajinskih letalskih sil je bilo sestreljenih 24 brezpilotnih letal.

Tamkajšnji uradniki v ukrajinski regiji Vinica so sporočili, da je bila v ruskih napadih poškodovana ključna infrastruktura, a niso navedli podrobnosti.