V napadu je bil poškodovan stanovanjski blok v Moskvi. Foto: Reuters
V napadu je bil poškodovan stanovanjski blok v Moskvi. Foto: Reuters

Po podatkih ruske vojske je bilo ponoči sestreljenih 144 ukrajinskih brezpilotnikov. 60 brezpilotnikov so uničili nad jugozahodno oblastjo Brjansk, ki meji na Ukrajino, in nad Lipeško oblastjo na jugu države. Poleteli so tudi nad oblasti Kursk in Tula. O žrtvah ali škodi ni poročil.

Moskovski župan Sergej Sobjanin pa je na omrežju Telegram sporočil, da je najmanj 15 brezpilotnikov poletelo tudi nad prestolnico. Zaradi ostankov razstreljenih brezpilotnikov sta bili poškodovani najmanj dve stanovanjski zgradbi v mestu, v katerih je zgorelo več stanovanj. V okrožju Ramensko je umrla 46-letna ženska, še trije ljudje so bili ranjeni, 43 pa so jih morali začasno preseliti. V tem okrožju, ki leži okoli 50 kilometrov od Kremlja, živi 250.000 ljudi.

Zaradi napada so bila nekaj časa zaprta vsa tri moskovska letališča, Domodedovo, Žukovo in Vnukovo, zato je bilo odpovedanih približno 30 notranjih in mednarodnih poletov. Zjutraj je promet znova stekel.

Ukrajinska vojska je podobno obsežen napad z brezpilotnimi letalniki na rusko omrežje sprožila tudi na začetku septembra. Njen cilj so bili takrat predvsem ruski energetski objekti.

Po podatkih ukrajinskih sil je nočni napad sprožila tudi ruska vojska, pri tem pa je sestrelila 38 brezpilotnikov.

Boji na vzhodu Ukrajine se medtem nadaljujejo, ukrajinske sile pa se še vedno zadržujejo v ruski Kurski oblasti.