Upokojeni general Vladimir Zagorec je med vojno na Hrvaškem s prodajo orožja dobro zaslužil. Foto: EPA
Upokojeni general Vladimir Zagorec je med vojno na Hrvaškem s prodajo orožja dobro zaslužil. Foto: EPA

Preiskovalna sodnica je zaslišala nekdanjega partnerja in kasnejšega ugrabitelja Zagorčevega sina Hrvoja Petrača in nekdanjo Zagorčevo tajnico. Zaslišanja za zaprtimi vrati se ni udeležil nobeden od obtoženčevih odvetnikov, ker je sodnica zavrnila njihov predlog za odlog.

Po pisanju hrvaških medijev naj bi bili med pričami, ki bodo zaslišane med nadaljevanjem sojenja, nekdanja uslužbenka hrvaškega finančnega ministrstva Terezija Barbarić, nekdanji Zagorčev sodelavec Josip Ferek in nemški trgovec z orožjem Josef Rothaichner.

Sojenje nekdanjemu generalu zaradi kraje draguljev v vrednosti pet milijonov dolarjev, ki jih je dobil kot zagotovilo od prodajalcev orožja, da bo Hrvaška dobila raketni sitem S-300, za katerega naj bi plačala pet milijonov dolarjev, poteka v njegovi odsotnosti, ker je Zagorec trenutno na Dunaju. V avstrijski prestolnici so ga 14. marca aretirale avstrijske oblasti na podlagi mednarodne tiralice, ki jo je zanjim razpisala Hrvaška.

Zagorec je trenutno na prostosti po plačilu milijona evrov varščine, avstrijskim oblastem pa je predal tudi svoj potni list.