Hrvaško je lani po podatkih hrvaškega zunanjega ministrstva obiskalo okoli 300.000 britanskih turistov. Foto: EPA
Hrvaško je lani po podatkih hrvaškega zunanjega ministrstva obiskalo okoli 300.000 britanskih turistov. Foto: EPA

S svojo izjavo je sekretarka za mednarodno obrambo in varnost Ann Taylor omilila ocene britanskega zunanjega ministrstva o slabih varnostnih razmerah na Hrvaškem, ki jih je kot svarilo britanskim državljanom nedavno povzel britanski BBC in so razburile hrvaško javnost, medtem ko je hrvaško zunanje ministrstvo kmalu vrnilo udarec in hrvaške državljane opozorilo na možnost terorističnih napadov v Veliki Britaniji.

Pred terorizmom nismo varni nikjer
"Menim, da naše zunanje ministrstvo ni odvzelo poguma nikomur, nikomur ni ukazalo, naj ne potuje na Hrvaško. Pregledala sem letošnje turistične rezervacije in ugotovila, da bo letos na Hrvaškem sedem odstotkov britanskih turistov več kot lani," je izjavila Taylorjeva, ki je na uradnem obisku v Zagrebu. Ob tem je še dodala, da noben kraj na svetu ni varen pred terorističnimi napadi.

BBC je prejšnji teden poročal, da so lahko turisti na Hrvaškem tarača neselektivnih terorističnih napadov, pri čemer se je skliceval na lanski odmevni usmrtitvi znanih hrvaških osebnosti. Avtor omenjenega članka z naslovom Hrvaška prekleta zaradi kriminala in korupcije je tudi napisal, da je stopnja kriminala na Hvaškem nizka, nasilni zločini pa so izjema.

G. V.