Domrovskis je sprejel politično odgovornost za tragedijo. Foto: Reuters
Domrovskis je sprejel politično odgovornost za tragedijo. Foto: Reuters
Tragedija v Rigi odnesla tudi vlado

Premier je to odločitev sprejel po srečanju s predsednikom države Andrisom Berzinsom. "Država potrebuje vlado, ki bo sposobna rešiti položaj, v katerem smo se znašli," je dejal.

V ponedeljek so končali iskanje trupel in morebitnih preživelih pod ruševinami supermarketa Maxima. Med žrtvami so tudi trije gasilci, saj se je, potem ko je po prvem zrušenju na prizorišču že steklo reševanje, udrl še en del strehe supermarketa. Od poškodovanih sta dva človeka še v smrtni nevarnosti.

Predsednik: "Množičen umor"
Pristojne oblasti raziskujejo, kdo je odgovoren za katastrofo. Latvijski predsednik Andris Berzins je v soboto brez dlake na jeziku dejal, da se je v četrtek zgodil "množičen umor nedolžnih ljudi", in v državo povabil tuje preiskovalce.

Policija trenutno proučuje tri mogoče vzroke za udrtje strehe: napake v sami zasnovi zgradbe, pri njeni gradnji ali pa pri gradnji dodatnih konstrukcij na strehi supermarketa. Kot je sporočilo notranje ministrstvo, bo preiskavo vodila tehnična univerza v Rigi, po potrebi ob pomoči tujih strokovnjakov.

Tragedija v Rigi odnesla tudi vlado