Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Okolje

Na Spodnji Dobravi pri Kropi volk pokončal 15 ovc in jagnjet

Na Spodnji Dobravi pri Kropi v občini Radovljica je volk v noči na petek pokončal oz. huje poškodoval 15 ovc in jagnjet na pašniku, zaščitenem z električno ogrado. Lovci ocenjujejo, da je v pokolu sodelovalo večje število volkov.

17

Zdravje Vrhunec cvetenja ambrozije: zaradi invazivne rastline imajo težave mnogi

Druga polovica avgusta prinaša vrhunec cvetenja ambrozije – ene najbolj alergenih rastlin pri nas. Obremenjenost zraka s cvetnim prahom je trenutno najvišja na severovzhodu države.

7

Narava Račiška pečina pri Podgradu kot 126. na seznamu svetovne geološke dediščine

Mednarodna zveza za geološke znanosti (IUGS) je na 37. mednarodnem geološkem kongresu v Busanu objavila seznam Drugih 100 geoloških dediščin IUGS. Nanj se je pod zaporedno številko 126 uvrstila tudi Račiška pečina pri Podgradu v občini Ilirska Bistrica.

12

Okolje V Srbiji suša kmete prisilila v zgodnejšo žetev. Zahtevajo pomoč države.

Suša v Srbiji je kmete spet prisilila v precej zgodnejši začetek žetve sončnic in koruze kot običajno. To je tretjič zapored, da so takšne razmere prizadele regijo, vpliv na pridelek pa je ogromen.

15

V ljubljanski živalski vrt prispel par sibirskih tigrov, samica Arisa in samec Ussuri

V Živalski vrt Ljubljana sta prispela dveletna samica Arisa in triletni samec Ussuri sibirskega tigra, s čimer so zaokrožili letošnje pridobitve novih živali. Arisa je za zdaj še nezaupljiva, Ussuri pa veliko bolj umirjen.

21
Več

Svet živali

V pariškem živalskem vrtu razveseljuje redka mala morska levinja Ivy

V pariškem živalskem vrtu so se pred kratkim razveselili redkega podmladka patagonskega morskega leva. Mamica Naya je skotila samičko Ivy, ki pa že razveseljuje obiskovalce in je spoznala preostalih deset morskih levov, s katerimi si deli dom.

2
Več

Izbor

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

75

Okolje Življenje po "koncu sveta": Ni dovolj bakra, da bi lahko vsi imeli električni avtomobil

"Amerika je, medtem ko Joe Biden govori, da potrebujemo zeleni prehod, največji izvoznik fosilnih goriv na planetu," je dejal profesor James Meadway, ki je opozoril, da ZDA in Kitajska v nasprotju z EU-jem nimata zadržkov pri kurjenju fosilnih goriv.

171

Intervju Kai Heron o lažnem obilju: Svet je organiziran tako, da proizvajamo stvari, ki jih ne potrebujemo

"Na svetu je več denarja kot kadar koli prej, a ni enakomerno porazdeljen, zato je obilje lažno, je obilje 'sranja', ki povzroča ekološko škodo," opozarja sogovornik. Rešitve išče zunaj okvirov kapitalizma, čeprav je to, kot priznava, zelo težko.

197

Okolje Zakaj imamo tako malo vetrnic in kam bi lahko postavili nove?

Slovenija je pri rabi vetrne energije med evropskimi državami popolnoma na repu. Manj vetrnic ima le Malta, ki nima nobene. Pogoji pri nas niso najboljši, a na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo nameravajo izkoristiti potencial, ki je na voljo.

378

Svetovni dan meteorologije Anže Medved: V prihodnosti bi se lahko povprečna letna temperatura dvignila tudi za šest stopinj

"Pred leti so nevihte nastajale nad enim delom Slovenije in se niso zelo premikale, zdaj pa nastajajo tako imenovane supercelične nevihte, ki lahko prepotujejo celo Slovenijo in sploh ne izgubijo moči," pravi vremenoslovec Anže Medved.

84

Intervju Strokovnjakinja za vode Barbara Čenčur Curk: "Avtomobilov ne bi smeli prati doma"

"Če je imel stric parcelo, si tam pač postavil hišo. Veliko je bilo črnih gradenj, ki so bile pozneje legalizirane. Ta kaos v prostoru je rakava rana že več desetletij," gradnjo na poplavnih območjih opisuje profesorica naravoslovnotehniške fakultete.

93

Znova porast krivolova Rog kot prekletstvo – v Južni Afriki je bil lani vsakih 17 ur ubit nosorog

V Južni Afriki so divji lovci lani ubili 499 nosorogov, razlog je en sam – njihov rog, ki je na črnem trgu vreden kot zlato ali kokain. "A Afričani se trudijo, da se o cenah ne bi govorilo, da ne bi h krivolovu spodbudili še več ljudi," pravi Eva Tasič.

33
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov