Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 8. sep. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 8. sep.

Rija in Krokodil gresta v gozd nabirat kostanj. Rija ga svari, naj se držita potke, da se ne bi izgubila. Ko pa se sama znajde na preprogi vabljivega kostanja, pozabi na vse. Kostanju se ne more upreti, zaide s potke in se izgubi. Krokodil ji priskoči na pomoč, da najdeta pot domov.

Žarko in Živa sta pripravila zabavno igro skrivalnic za živali na dvorišču, toda Žarkov navdušen pristop ni uspešen, zato hoče odvreči svojo detektivsko čepico. Živa mora pomagati Žarku in poiskati skrite živali.

Krilček se v šoli postavlja in po nesreči razkrije Pikičino skrivnost. Sramežljiva Pikica je užaljena. Se ji bo Krilček do igralne urice lahko opravičil?

Bubi in Boni se brezskrbno igrata, Bibi pa čemeren preganja čas, da bi čim hitreje dočakal trenutek, ko bosta z očkom zlagala kamenčke. Bubi in Boni zagledata zajčka, stečeta za njim in temu se tudi Bibi ne more upreti. Ko se podijo za zajčkom, odkrijejo, da ta živi v brlogu. Kasneje srečajo navadnega lončarja, ki jim pojasni, da si gnezdo naredi iz gline in slame. Presenečeni odkrijejo, da želva živi kar v svojem oklepu. Odločijo se, da bodo poiskali medvedka in odkrili njegovo bivališče. Ko mimo pribrenči čebelica, Bubi prešine, da imajo medvedi radi med, čebelice pa ga delajo, zato zagotovo vedo, kje prebiva medvedek! Sovice izvedo, da čebelice živijo v panjih, medvedkov dom pa je votlina. V domačem gnezdu jim očka razloži vse o domovanjih drugih živali, mami pa zapoje pesmico »Ljubo doma, kdor ga ima«. In Bibi zdaj ve, da je bolj vznemirljivo spoznavati nove reči kot pa ždeti doma.

Orjaški Trobko je žejen, tava po puščavi in išče vodo. Ko trobec zazna vodni vir, se spremeni v sveder, s katerim lahko črpa vodo. Boti pa se mora spretno izmikati Trobkovemu trobcu, da lahko zbere podatke o njem.

Kako je vroče! Mali Timotej in vidra potrebujeta led, da bi si ohladila pijačo, ampak kje naj ga najdeta? Sonce jima pove, da je bila pred davnimi časi Zemlja prekrita z ledom. Mali Timotej in vidra bi to zelo rada videla. Pa pojdimo!
Pred mnogimi leti je Zemlja izgubila svojo odejo iz oblakov in se je tako ohladila, da sta njeno površino prekrila sneg in led. Ko sta se stalila, so Zemljo prekrili novi oblaki. Otoplilo se je, na njeni površini pa se je lahko začelo življenje.

Lara in Sonja sredi noči opazita, da se po dvorišču smuka nenavadna temna postava in v njej prepoznata soseda Gabrijela. Prepričani sta, da ta nekaj grdega naklepa, in začneta preiskovati kot pravi detektivki. Pa imata prav?

Jure Cofka uči loviti po medvedje. Rib pa ni prav lahko ujeti, če imaš majhne tačke. Na srečo si Cofek izmisli drug način, kako bo domov prinesel večerjo. Ali mu bo to res uspelo?

Na poti na morje družina obtiči v prometnem zamašku in v avtu je napeto. Tjaša si želi napetost pregnati in predstavlja si, da je avto podmornica. Skupaj z Mašo raziskujeta morje. Nenadoma naletita na velikanskega kita in ta ju požre. Ko ga požgečkata, ju kit izpusti, in že sta svobodni!

Cofek se gre z Rino igrat v gozd. Da bi pomiril starše, ki se bojijo, da se bo prehladil, se Cofek odloči, da se bo zelo toplo oblekel. Vendar pa se ni lahko igrati, kadar imaš na sebi goro oblačil.

Dan za pečenko je in kože krompirodonov so vroče in hrustljave. Grahozavri zavohajo njihov slastni in slani vonj. Še preden jih Rdečki uspe posvariti, da se jim ne smejo približati, ker se lahko opečejo, že navdušeni stečejo v Deželo lave in skočijo nanje.

Hita in Apu nestrpno čakata bratranca in sorodnike, a jih ni od nikoder. Hatija začne skrbeti in Mavgli predlaga, da jih gre iskat. Starša najde pri močvirju, slončka Rudija pa ni nikjer.

Le zakaj se nam včasih zvrti? Zmedi se s prijatelji zapelje z vlakcem smrti, odgovor na vprašanje pa dobile šele, ko jim veliki robot Stane pomaga popraviti tirnice.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Pip in Poka prideta k peskovniku s polno torbo igrač. Pip pripravi Poki presenečenje: lov na zaklad. Poka začne navdušeno kopati po mivki, a kar naenkrat steče lulat. Prikaže se Zak z najboljšim bagrom na svetu. S Pipom se prepustita norčijam, in preden se vrne Poka, so izkopani že vsi zakladi, ki jih je Pip skril za Poko. Ta užaljena skrije Zakov bager. Pipu je žal, pobotajo se in skupaj postavijo najmogočnejši peščeni grad na svetu.

Kraljice, princese, vile, konjički, vse te vloge preigravata Brina in Klara v zgodbici, v kateri rešujeta svoje kraljestvo, igrišče, pred lakomno kraljico. Jo bosta ugnali s čarovno palčko?

Vroče je in Egon in Ajda hrepenita po osvežitvi. Očka ju povabi k ribniku, ki ga je uredil, da bi na vrt privabil nove živali. Malčka takoj skleneta, da bosta še sama pripomogla k naravni pestrosti, in v ribnik nanosita nova bitja, vendar narava ne pozna bližnjic.

Zdravnica Mica in Tinko povesta, kakšni so znaki ošpic in kako se okužimo z njimi. Bolezen je zelo nalezljiva, vendar imamo zanjo na srečo cepivo.

Policista Žan Miha in Žan Luka mislita, da je Boltež Veliki zlobni medved in ga strpata v zapor. Na srečo Ernest in Celestinca tudi tej zgodbi prideta do dna in rešita prijatelja.

Imate suho kožo, pa ne veste, zakaj? Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, kaj je ekcem in zakaj zaradi njega na koži nastanejo hrapave lise.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Pes Bitzer se zaljubi v psičko iz bližnjega počitniškega kampa. Čreda pa začne na kmetiji delati nered in Jon mora ovčarja spet spomniti, kaj je njegova naloga.

Videk se boji višine, zato ne more preplezati visoke ovire. Tundra je neomajna. Kdor ne premaga vseh njenih ovir, lahko vzame kovčke in odide. Vidku uspe strah premagati šele, ko nesebično pomaga Enki. Ta se dopoldne po nesreči spremenil v muho in se mora ves dan izmikati rokam, ki mu strežejo po življenju. Ko ga Zubelj omamljenega vrže skozi okno, je Videk njegovo edino upanje.

Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu; čim bolj celovito poskušamo osvetliti verske prireditve in ustanove ter različne verske dogodke. Spremljamo umetniško ustvarjanje z religiozno tematiko. Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami - pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Kulturno društvo Graška Gora letos organizira že 48. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra. Festival z večletno tradicijo bo potekal v petek, 16. avgusta 2024, ob 20. uri na športnem igrišču Graška Gora. Letos bomo prireditev obeležili s slavnostnim koncertom, ki bo posvečen 70. jubileju ansambla Štirje kovači.

Na obmejnem območju Zelenega krasa smo raziskovali turistično spregledan Gorski Kotar, ki predstavlja eno zadnjih evropskih divjin. V ostrem in nepredvidljivem svetu so voda, kamen in gozd ustvarili edinstveno pokrajino, ki je nič moč najti nikjer drugje v svetu. V družbi strokovnjakov smo raziskovali naravne fenomene krasa, osupljive podzemne katedrale ter hodili po migracijskih poteh treh velikih zveri medveda, volka in risa.

Biografski film o športnici Michelle Payne – prvi in še vedno edini ženski, ki je zmagala na največji konjski dirki v Avstraliji

Michelle Payne je najmlajša med desetimi otroki v konjerejski družini. Že od ranega otroštva je zaljubljena v družinski posel in želi tekmovati na turnirjih. Nihče ne verjame v njen uspeh, saj je Michelle nizke in drobne rasti, na videz preveč krhka, da bi se pomerila v tekmovalnem športu, v katerem največ štejeta moč in vzdržljivost. A Michelle s pomočjo trenerja svetu dokaže, da se je motil. Z najljubšim konjem osvoji melbournski pokal, prvo nagrado na največji konjski dirki v Avstraliji. S tem postane prva ženska, ki je osvojila to vrhunsko priznanje v svetu konjskih dirk.

Michelle Payne se je zaradi padca in poškodbe leta 2016 upokojila kot tekmovalka, danes pa vodi konjerejsko podjetje.

Izvirni naslov: RIDE LIKE A GIRL / Avstralski film, 2020 / Režija: Rachel Griffiths / Scenarij: Andrew Knight, Elise McCredie / Igrajo: Teresa Palmer, Sam Neill, Brooke Satchwell

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pip in Poka se igrata vesoljska raziskovalca. Iz vesoljske ladje se odpravita raziskovat planet Balonček. Pip riše zemljevid novih odkritij. Ko z drevesa zaslišita glasno vreščanje vesoljke Krakračke, poiščeta Pipov daljnogled, da bi si jo bolje ogledala. Skozi Pipovo okno vidita, da ptica bdi nad gnezdom z jajci. Pip bi rad počakal, da se izvalijo minivesoljčki, Poka pa hoče raziskovati. Odločita se, da se bosta ločila: Pip bo opazoval gnezdo, Poka pa raziskovala in risala zemljevid. Pogrešata se, a Pip najde rešitev: pogovarjata se lahko po voki-tokiju. Poka opisuje odkritja, Pip pa jih riše in opazuje gnezdo. Ko Poka prinese Pipu pokazat nenavadno odkritje, jajčka začnejo pokati in skupaj opazujeta rojstvo minivesoljčkov.

Družina O'Halloran ima kmetijo v Connemari na skrajnem severozahodu Irske. Preživljajo se z naravnimi viri, ki jih ponuja pokrajina, predvsem klapavicami in morsko travo. Bryan O'Halloran je kovač in konjerejec, ki vzreja po vsem svetu priljubljene connemarske ponije. V Connemari kmetje ohranjajo tradicijo blagovne menjave. Družina O'Halloran eksperimentira s tradicionalnimi domačimi recepti in sestavinami.

ZU TISCH / 2020 / Nemčija / Avtorica: Silvia Palmigiano

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Sisi uresniči svoj načrt in skrivaj odpelje Rudolfa iz vojašnice. Franc opazi njeno dejanje, vendar se Sisi s pomočjo fotografinje Alme uspe pretihotapiti iz prestolnice. Soprogu postavi ultimat: Vrnila se bo šele, ko ji bo prepustil sinovo vzgojo. Medtem se na gradbišču velike svetovne razstave v Pratru zaradi izmučenosti pripeti nesreča. Sin poškodovanega odgovornost zanjo pripiše cesarju. Spretna Walli Gustava uči dvornih pravil, da se bosta skupaj pretihotapila na slavnostni ples v cesarjevi palači in si nagrabila dragotin. Sisi in Rudolf prispeta na Almin dom, sanjski otoček na jugu Francije, vendar njuna pot ni ostala neopažena.

SISI (III.) / koprodukcija / 2023
Scenarij: Elena Hell, Robert Krause, Andreas Gutzeit
Režija: Sven Bohse, Miguel Alexandre
V glavnih vlogah: Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, Giovanni Funiati, Murathan Muslu, Tanja Schleiff, Marcus Grüsser

Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.

21:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Neomajno zaupanje je osupljiva zgodba o tehnologiji nadzora, zlorabi oblasti in (samo)cenzuri. Skozi pretresljive zgodbe ljudi na Kitajskem, ki so jih nadzorovali, ustrahovali ali celo mučili, spoznavamo nevarnosti tehnologije in njeno moč. Film opozarja na vse pogostejšo uporabo orodij za nadzor po vsem svetu, tudi v demokratičnih državah. Če je to sedanjost, kakšna bo šele naša prihodnost?

TOTAL TRUST / Nemčija, Nizozemska / 2023 / Režija: Jialing Zhang

Pri projektu Mini opere III so študenti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani ustvarili štiri nova izvirna kratka operna dela in jih krstno uprizorili na odru SNG Opera in balet Ljubljana.
Opero Sončnični sirup, ki sta jo napisala skladatelj Simon Kravos in libretistka Laetitia Pohl, je izvedel projektni orkester Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani pod taktirko Iztoka Kocena. V glavnih vlogah so se predstavili Isabel Gale (Nanala), Vladimir Jakšić (Fenlo) in Sofija Zavratnik Kain (Sel/Starka), pod režijo se je podpisala Eva Hribernik.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov