Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 4. sep. 2024

TV Slovenija 2 • Sre, 4. sep.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenu mladih v Prekmurju, pogovori s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih, pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oz. pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.
A Kanapé című műsor elsősorban a fiataloknak szól és az őket érintő témákkal foglalkozik. Benne magyar, külföldi és szlovén együttesekkel, énekesekkel készítünk riportokat, a Zenevilág című rovatban pedig zenés videoklipeket vetítünk. A Divatsarokban fiatal szlovén és magyar divattervezőket mutatunk be.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu pa svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige in zanimive vsebine, ki se predvajajo na TV Slovenija. S strokovnjaki razrešujemo vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa pa deli vrtne nasvete. Sreda je tudi športno obarvana, v rubriki »Š kot šport« spoznavamo nenavadne športe, gostimo športne junake in komentiramo ter napovedujemo pomembne športne dogodke. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

Glasbeno-dokumentarni film v vizualno razgibanem slogu z dinamično režijo in montažo spremlja delo hornista Andreja Žusta, edinega Slovenca, člana slovitih Berlinskih filharmonikov. Od vaje do koncerta kamera občuteno spremlja Žusta na njegovi zahtevni glasbeni poti in poda gledalcu poseben vpogled v eno najbolj cenjenih kulturnih ustanov na svetu – Berlinsko filharmonijo. Film je nastal v produkciji Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija s podporo Slovenskega kulturnega centra Berlin. Idejna zasnova in urednik oddaje Daniel Celarec, scenarista Daniel Celarec in Jože Baša, montažer Marko Hočevar, režiser in direktor fotografije Jože Baša. V filmu o Andreju Žustu spregovorijo njegovi orkestrski kolegi (Sarah Willis, Stefan Dohr, Knut Weber), žena Brina Kafol Žust, Žustov nekdanji profesor Boštjan Lipovšek ter Gregor Jagodič, vodja Slovenskega kulturnega centra Berlin.

Spremljali boste priljubljene arije iz Puccinijeve opere Tosca v priredbi za saksofon in simfonični orkester. Zanimivo priredbo je prav za slovenskega saksofonista Andreja Omejca napisal japonski skladatelj Yasuhide Ito in jo naslovil Toscin poljub.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Nova serija pogovornih oddaj z najrazličnejšimi gosti odpira prostor za pogovor in izmenjavo idej o izzivih sedanjosti in prihodnosti. Sogovorniki se tako z družboslovnega kot naravoslovnega vidika lotevajo raznovrstnih tematik; od podnebne krize, najnovejših raziskav vesolja in kolonizacije Marsa, digitalizacije medsebojnih odnosov in procesov dela do geostrateških in političnih sprememb zaradi globalizacije, migracij in vojaških spopadov.
V prvi oddaji bodo trije sogovorniki razmišljali o zagatah in priložnostih vse bolj digitalizirane družbe. V studiu bodo razpravljali: antropolog dr. Dan Podjed z ZRC SAZU, pravnica dr. Maja Bogataj Jančič z Inštituta za odprte podatke in intelektualno lastnino ODIP ter računalniški inženir dr. Blaž Zupan s Fakultete za računalništvo in informatiko.

Peter je voznik avtobusa in živi v majhnem obmorskem mestu, kjer se bolj malo dogaja, še manj spreminja. Njegovi vsakdan poteka rutinsko in dan je enak dnevu. Naveličan je vožnje po vedno isti progi, njegove stranke so največkrat turisti, ki jih pelje na ogled bližnjih znamenitosti. Podobno svoje življenje doživljata tudi Petrova mama Joy in hči Kayla. Nekaj vedrine v Kaylino življenje vnaša prijatelj Brad, ki ima poseben smisel za humor in oblačenje. Petrova prijateljica Fran si želi, da bi Peter več pozornosti kot njenemu invalidnemu sinu posvečal njej.

1. del:
Peter pokliče brata dvojčka, ki živi razkošno v Avstraliji, in mu potoži o naporni hčerki in dementni materi. Omeni mu tudi čudno reč, ki jo je naplavilo na obalo. Barry zjutraj vrže iz avtobusa Pjotra, ki živi v avtobusu, in skupino ljudi odpeljal v Dunkirk, da bi se poklonili žrtvam vojne. Spremlja ga živahni in premeteni voznik Dave.

DON'T FORGET THE DRIVER / Velika Britanija / 2019
scenarij: Tim Crouch, Toby Jones
režija: Tim Kirkby
v glavnih vlogah: Toby Jones, Claire Rushbrook, Marcia Warren, Danny Kirrane, Erin Kellyman, Luwam Teklizgi

Razmah družbenih omrežij, kot so Facebook, YouTube, Instagram in TikTok, je prinesel nov pojav: objavljanje posnetkov otrok in njihovo izkoriščanje na spletu. V prvih 13 letih življenja povprečnega otroka njegovi sorodniki objavijo 1300 njegovih slik. Nekateri starši s sledilci na družbenih omrežjih delijo vse, tudi najbolj zasebne trenutke otrokovega življenja, in se ne zavedajo, da bodo objave najverjetneje ostale na spletu za vedno. V filmu spoznamo 24-letno Američanko, ki se ne upa predstaviti s pravim imenom, saj je bila kot otrok žrtev materine obsedenosti z objavljanjem njenih posnetkov na spletu. Tam so otroške fotografije in videoposnetki na voljo vsem, tudi pedofilom. Starši s takšnimi objavami otrok ne izpostavljajo le radovednosti neznancev in norčevanju, pač pa gre v nekaterih primerih celo za prikrito otroško delo. Nekateri starši namreč priljubljenost objav, povezanih z otroki, izkoriščajo tudi za zaslužek. Postali so vplivneži, ki oglašujejo najrazličnejše izdelke in jih prodajajo sledilcem ter se s tem preživljajo, ne da bi imeli njihovi otroci pri tem kakšno besedo.

TURNING CHILDHOOD INTO CONTENT: THE DANGERS OF SHARENTING / ENFANTS SOUS INFLUENCE / Francija / 2023 / Režija: Élisa Jadot

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov