Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 8. okt. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 8. okt.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

Petkova večerna oddaja z voditeljem Andrejem Hoferjem se osredotoča na slovensko narodno-zabavno, ljudsko in zabavno glasbo. Namenjena je tako mlajšim kot starejšim generacijam, osrednja nit oddaje pa so ustvarjalci, pevci, pevke, skupine in avtorji, ki oblikujejo domačo glasbeno sceno ter jo bogatijo s svojo popularnostjo in prepoznavnostjo.

V družbo Jokerja prihaja Tina Baloh iz Kasaz. Profesorica angleščine in nemščine dela kot koordinatorka projektov na ljudski univerzi. V prostem času rada hodi na izlete v naravo. Pravi, da jo hribi napolnijo z energijo. Rada in veliko potuje, obožuje jogo, svoje kolege v službi pa pogosto razvaja s svojo kuho. Za prijavo na kviz jo je spodbudila prijateljica iz študentskih let in nekdanja tekmovalka Jana Krebelj. Izjemno žensko družbo bo zaokrožil obisk voditeljice Bernarde Žarn.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

V zagrebški soseski Gajnice je sredi stanovanjskih blokov stala propadajoča hiša, v kateri je bila nekoč policijska postaja. Ta je bila že 30 let zapuščena in prepuščena zobu časa. Ko so hrvaški baptisti dobili dovoljenje za prenovo hiše, v kateri naj bi bil center za azilante, projekt lokalni skupnosti ni bil po volji. Prebivalci se sprašujejo, kako bi bilo, če bi azilanti živeli v njihovi soseščini, in skrbi jih varnost.
Po drugi strani so azilanti upali, da bodo lahko nekje prebivali, medtem ko si bodo prizadevali najeti stanovanje. Nekateri so na gradbišču tudi prostovoljno pomagali.
Hiša upanja, ki naj bi bila točka integracije, je povzročila spor. Prenovo so ustavili in prihodnost hiše je negotova.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Ustvarjalci oddaje Avtomobilnost so dolgoletni odlični poznavalci avtomobilskih tehnologij in sodobnega razvoja na področju prometne varnosti, varovanja okolja in novih mobilnostnih smernic. Želja avtorjev oddaje je pogledati globlje v zakulisje industrije ter spoznati tako razloge kot metode, s katerimi sodobni svet avtomobilizma naslavlja preoblikovanje družbe v bolj trajnostno mobilnost. Posebnost ekipe Avtomobilnosti je tudi močno razvit čut do aktivne vloge pri povečanju prometne varnosti. Člani ekipe so namreč avtorji številnih preventivnih dogodkov in pobud, skupno pa jim je tudi to, da k sodelovanju zelo radi povabijo gledalce, bralce in poslušalce.

Prava arhitekturna čudesa, Angkor Vat, Louvre in Hagija Sofija, ki so sicer med najbolj raziskanimi in podrobno pregledanimi spomeniki, so še vedno zavita v tančico skrivnosti. Dokumentarna serija jih prepričljivo razkriva s posnetki iz zraka, satelitskimi posnetki in trirazsežno grafiko.

1. del: Angkor Vat
Kmersko svetišče Angkor Vat, ki stoji sredi pragozda v Kambodži, je največja verska zgradba na svetu. Zgradili so ga v 12. stoletju in se še danes osupljivo dobro upira zobu časa. Oddaja razkriva skrivnosti njegovih graditeljev, ki so veličastni spomenik postavili v manj kot 40 letih, seveda brez sodobnih gradbenih pripomočkov. Kako so na gradbišče pripeljali več ton težke kamnite bloke? In kako so jih tako natančno zložili drugega na drugega, da mednje ne moremo vtakniti niti kreditne kartice? Arheologi so v džungli odkrili tudi sledi velemesta, ki je imelo skoraj milijon prebivalcev in je bilo v tistem času največje na svetu.

ANCIENT SUPERSTRUCTURES (II.) / Francija / 2020 / Režija: Marina Boyenval

Brata Luka in David Sanzin sta zamejska Slovenca, ki sta strast do ekološkega in biodinamičnega kmetovanja spremenila v resen posel. Leta 2014 so se v družinskem podjetju kot prvi in še danes edini v Italiji najprej lotili obdelovanja 10 hektarov nasada aronije, posel pa so kasneje razširili še na pridelavo in predelavo jabolk, grozdja in ječmena. Danes obdelujejo okrog 19 hektarov zemlje, v Fari ob Soči, naselju blizu Gorice, pa so pred petimi leti postavili še pivovarno.

Na novo sezono je odlično pripravljena tudi ekipa oddaje Kaj dogaja?, ki v (po)polni zasedbi spočita komaj čaka, da vam tudi v 12. sezoni vsak teden pove, kaj doma in po svetu resnično dogaja. Magister Admir Baltić bo za vas še vedno seciral in sekiral slovenski jezik, muzikantavtor Robert Petan bo dokazoval, da kdor poje, (zlo) ne misli, voditeljski par Alenka Marinič in Tilen Artač pa bosta poskrbela, da boste vsaj pol ure na teden ob gledanju novic lahko resnično uživali in si na koncu ob Mali terasi zapeli kak star glasbeni hit z novim besedilom. Preverjenemu koktajlu imitacij, skečev, intervjujev, animacij in glasbenih parodij bodo kot vsako sezono dodali tudi nekaj presenečenj in novosti, saj naj bi prva slovenska politična telenovela Palomar končno dobila konkurenco. Videli bomo še več zanimivih in živih glasbenih nastopov, iz sveta govorečih živali na svoj premierni nastop čakata nutriji Tina in Nina, nekaj sveže krvi pa se bo pridružilo tudi igralski ekipi. Za scenarije in besedila sta še vedno odgovorna Igor Bračič in Jernej Celec, seveda pod vedno budnim in občasno rahlo trzajočim očesom urednice Maše Kljun. Glejte in vedeli boste – kaj dogaja.

Britanski dokumentarni film je pripoved o življenju in delu Borisa Pahorja, izjemnega tržaškega pisatelja in enega najbolj prevajanih slovenskih avtorjev, ki ga je že v otroštvu zaznamovalo sovraštvo – požig slovenskega Narodnega doma. Film prinaša Pahorjevo pričevanje o odraščanju v fašistični Italiji in boju zoper nacizem ter o brutalni izkušnji internacije v koncentracijskih taboriščih Dachau, Bergen-Belsen in Natzweiler-Struthof.

THE MAN WHO SAW TOO MUCH / Velika Britanija / 2019 / Režija: Jill Nicholls in Alan Yentob

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov