Foto:
Foto:


Posebnost je tudi nova sledilna plošča, ki je narejena s stekleno prevleko, na povečani površini pa je Apple implementiral tudi tehnologijo MultiTouch, s katero z več sočasnimi dotiki odpirajo povsem nove razsežnosti rabe računalnikov in obdelave predmetov na zaslonih. Tehnologija je podobna kot na telefonih Apple iPhone in pametnih mizah Microsoft Surface, sedaj pa računajo na razvijalce programske opreme, da bodo izkoristili nove zmožnosti.
V elektroniki so glavne novosti novi, zmogljivejši procesorji, zlasti pa uporaba novih grafičnih procesorjev Nvidia GeForce 9400m, ki je velik napredek v primerjavi z današnjimi modeli z integriranimi grafičnimi karticami. Novi MacBooki bodo tako odlična podlaga tudi za igre. Cene novih prenosnikov se gibljejo v ZDA od 1.299 dolarjev za MacBook z 2 GHz procesorjem in 160 GB diskom do 2.499 dolarjev za MacBook Pro s procesorjem pri taktu 2,53 GHz, 4 GB RAM in kar 320 GB velikim diskom.
Na istem dogodku je Apple tudi nekoliko osvežil najtanjše in najlažje modele MacBook Air, ki imajo po novem prav tako grafiko Nvidia GeForce 9400M, pa tudi večje diske, 120 GB s klasičnimi vrtečimi magnetnimi ploščam in 128 GB ve obliki pomnilniških diskov SSD. Novim prenosnikom, pa tudi namiznim računalnikom se bo odlično podal kot dodatek novi 24-palčni monitor LED Cinema Display, ki združuje velike dimenzije in tehnologijo LED za osvetlitev slike. V ZDA bo zanj potrebno odšteti 899 dolarjev.


Novico je napisal uporabnik Vladimir Djurdjič