Ob začetku študijskega leta bodo brucem pripravili prijetno dobrodošlico Foto:
Ob začetku študijskega leta bodo brucem pripravili prijetno dobrodošlico Foto:


V prihajajočem študijskem letu bodo v študentski organizaciji nadaljevali s projekti na področju kulture, sociale, visokega šolstva in mednarodnega sodelovanja, ki so se v preteklosti izkazali za uspešne. V sodelovanju z Univerzitetno športno zvezo Primorske (UŠZP) pa bodo še dodatno popestrili ponudbo športnih tekmovanj, tečajev, izletov in študentske rekreacije.
Nadaljevali bodo tudi s projektom Primorskega pravnega centra (PPC), ki se je v prvem letu delovanja izkazal kot uspešna in potrebna institucija na področju zagotavljanja pravne varnosti študentom. Študentje, ki imajo težave pri uveljavljanju svojih socialnih pravic, pri prejemanju honorarja za študentsko delo, pri razlagi pravic iz različnih štipendij ali želijo le pregled najemne pogodbe so namreč na pravnem centru deležni brezplačnega svetovanja.
Novost v letošnjem študijskem letu pa je prenovljeni Karierni center Univerze na Primorskem (KCUP), ki bo s povezovanjem akademskega in gospodarskega okolja izboljševal možnosti vključevanja dijakov, študentov in diplomantov na trg delovne sile. Karierni center bo študentom ponujal individualno svetovanje, karierno načrtovanje, test poklicnih interesov in neformalno izobraževanje.
Novico je napisal uporabnik ŠOUP.