odgovor KSP Gornja Radgona Foto:
odgovor KSP Gornja Radgona Foto:


Civilna iniciativa za nadzor nad javnimi podjetji
ZVEZA ZA ZAŠČITO OBČANOV
PETICIJA ZA NEUPRAVIČEN DVIG CENE OGREVANJA ZA SEZONO 2010/ 2011
Če pogledamo obračun ogrevanja za sezono 2010/ 2011 kotlovnica Mladinska5. Črnogledi napovedni plan Stanovanjskega komunalnega podjetja se olje dvigne za 16-18% dvig akontacije pa je 78% kar za nas podpisnike peticije ni sprejemljivo.
V letu 2008/2009 je bila cena kur. olja 0,965 eur/l v času izdeave plana, plan2010/2011 pa temelji na ceni 0,789 eur/ldanes pa je 0,752 eur/l . To pomeni takrat je kur. olje dražje le za 22,3%, kot v času ko so delali letošnji plan. Današnja cena olja pa je za 28% nižja kot takrat. Vaš plan kurilne sezone 2010/2011 je nižji za 4%, kot leta 2008/2009, kur. olje je cenejše 28% kot takrat. Kam izginja 24% sredstev.
V bilanci kurilne sezone 2009/2010 so na primer predstavili postavko Zbrana srdstva so sami dolžni pokasirati in izterjati dolžnike sedaj pa to breme prenašate na nas plačnike.
Zakaj se mesečna akontacija obračunava za 10 mescev
PODPISI :
Odgovor upravljalca KSP Gornja Radgona :
Spoštovani uporabniki ogrevanja!*
*Neuradno smo izvedeli za nekakšno peticijo o neupravičeni rasti cen ogrevanja. Glede na to, da so županske volitve pred vrati, nas kaj takega ne preseneča. Začenjajo se pojavljati razni kandidati, tudi taki, ki nimajo ne strokovnih, ne moralnih in tudi ne političnih kvalitet in ravno ti ne izbirajo sredstev za dosego svojih političnih ciljev. »Peticija za neupravičen dvig cene ogrevanja« ( če temu sploh lahko rečemo peticija ) pod krinko neke neformalne »Zveze za zaščito občanov« potrjuje to dejstvo. Kdo pa stoji za to peticijo, če jo sploh lahko imenujemo peticija? Papir, ki je bil izobešen na oglasne deske v stavbah je brezpredmeten, saj ne vsebuje osnovnih elementov nekega veljavnega dokumenta. Na tem papirju ni podpisane osebe, ki bi lahko pravno formalno zastopala neko »zvezo za zaščito občanov«, ni žiga ali kakih drugih elementov, ki bi potrjevali verodostojnost dokumenta. Že sama vsebina tega »papirja« je toliko nestrokovna in pomanjkljiva, da tega papirja ni pripisovati neki pravno formalni instituciji.*
nano je, da je ta »papir« izobešal po stavbah S........ M……. ( in potem sledi naslov prebivališča te osebe ) Po informacijah naj se preko neke stranke ( govori se o stranki slovenskega naroda ) vključil v bližajoče občinske volitve. Ne izključujemo pa tudi še koga, ki ni v tej igri zaradi političnih ciljev, temveč zaradi svojih poslovnih interesov. Nobenega dvoma ni, da ta skupina ljudi, ali bolje rečeno »akterji« z »kvazi peticijo« pod krinko namišljene »Zveze za zaščito občanov« igra umazano igro proti napi družbi z metodo hujskanja uporabnikov ogrevanja na občutljivo temo za ljudi, kot je neopravičen dvig cene ogrevanja. Od te akcije si veliko obetajo, saj se pojavljajo kot finančni odrešitelji uporabnikov ogrevanja. Pričakujejo, da bodo tako pridobili vašo naklonjenost, posledično pa vaše volilne glasove. Že iz samega papirja »kvazi peticije« je razvidna njihov nivo strokovnosti, ki jih vodi pred vrata politične občinske scene. Med vrsto napak na tem papirju med drugim določajo našo družbo za javno podjetje, kar zagotovo naša firma ni. No ja, ambiciozni kandidati za volitve očitno menijo, da tudi to, katero podjetje v občini je javno podjetje, ni nujno vedeti. Dobro bi bilo, da takih ne bi ponovno spregledali in si dovolili, da nas zavedejo še enkrat.
In to se dogaja v sodobni demokratični državi, prosim za vašo in medijsko podporo Hvala.
Vaše predloge pošljite na smiro50@gmail com
Novico je napisal uporabnik Moja SLOVENIJA.