Obupani El Baradei ne ve kaj naj naredi da se ga bo slišalo. Foto:
Obupani El Baradei ne ve kaj naj naredi da se ga bo slišalo. Foto:

Po virih Al Ahrama je v intervjuju z televizijsko hišo Al Arabiya, mednarodni
direktor atomske agencije dejal, "Vojaška invazija proti Iranu bi predtavljala veliko nevarnost za Bližnji Vzhod in za celi svet."

V začetku junija, v njegovem zadnjem poročilu o Iranskem nuklearnem programu, certificiral ne-ločevanje objavili nuklearnega materiala v nuklearnih dejavnostih države.
"Iran je podal Agenciji dostop do objavljenega nuklearnega materiala in je oskrbel nuklearni material z računovodskimi poročili v povezavi z objavo nuklearnega materiala in z njim povezanimi aktivnostmi," navaja poročilo.
Poročilo o El Baradeievi odpovedi prihaja med špekulacijami da Ameriški predsednik George W. Bush pripravlja z pomočjo Izraela skrivni načrt za vojaški napad na Iran preden se mu konča termin v Beli Hiši.
Z očitnim prezirom do madnarodnih poročil ki poročajo o mirovni naravi Iranskih nuklarnih dejavnosti, so svetovne sile pospešile svojo retoriko proti Islamski Republiki in jo obtožili vodenja skritega nuklearnega wojaškega programa.
Iran je večkrat potrdil, da kot podpisnik nuklearne Non Proliferation Treaty (NPT) oz. pogodbo o neširjenju nuklearnega gradiva, mu pripada pravica do oplemenitenja urana za mirovne namene kot vsak drug podpisnik, ter dodajajo da ne išče nuklearnega orožja saj takšna orožja nimajo mesta v njihovi vojaški doktrini.

Novico je napisal uporabnik Lunajko