Ana Manfreda Lipicanec Foto:
Ana Manfreda Lipicanec Foto:
Bernardinska cerkvica
Piran Tartinijev trg
Extempore Piran 2010
Ples balet Piran sobota 4.9.2010


Prijavnina je bila 30 €, prijavljenih preko 500! Od tega so jih okoli 110 izbali za nadaljnje razstave in nagrade. Poslala me je moja prijateljica Ana Manfreda, ki je sodelovala s prekrasno sliko Lipicanca, ki pa ni prisla v ozji izbor 55-ih slik, ki so razstavljene v Skladiscu soli na koncu Portoroza, oziroma na zacetku Bernardina nasproti pumpe.
In nagrajujejo, nagrajujejo, slikam, cakam njeno ime! Nic. Slik jasno nisem videla, samo 3 zmagovalne so bile na kompjuterjih, ki so bili krozno razporejeni. Po koncanih govorih in podelitvah se trumoma odpravimo z malim avtobuskom, ki zastonj prevaza do parkinja na zacetku Pirana. Potem pes do skladisca .... hrane na pretek: salam, prosuta, sira, oliv, sladkarij, lubenic, melon, dva sodcka rdecega in belega vina, steklenice Gocie di Carnia, ki je v Trstu drazja kot Radenska! in pa sokovi.
V ogromni leseni visoki sobani po stenah visi okoli 60 izbranih, lahko recem PACKARIJ! Tema je bila morski motivi in pa tudi prosta! Dva lepa akvarela piranskega pristanistca sta brez nagrade ocitno pokvarila vtis, da je razstava odraslih ljudi, ce ne bi lahko mislili, da so otroci v vrtcu packali .....
Zmagovalna slika: napacane rdece ogromne vrtnice na debelem crnem steblu articoke, okoli pa polno, mislim da so bili drekci, vse premazano s crno, rjavo in na debelo napacano rumeno!
Zmagovalna keramika: kot hlebec kruha s crnimi luknjami (keramike ni bilo). Govor o teh umetninah je bil tako drazesten, da ce bi bil clovek slep bi mislil, kaj lepega da je zamudil!
Ker so bile slike tako nagravzne, nisem niti slikala! Metrska slika ogromnega roza zajca na temnem ozadju crnih listov trsta ... pa a je to tema?! Ena je nalepila na spet ogromen kvadrat polno papirja in vse pospricala s temno-plavim spejem z naslvom Neurje! V zivljenju se nisem videla grsih slik, ki so bile celo nagrajene.
V naslednjem skladiscu pa so bile slike, ki niso prisle v izbor, postavljene po tleh. Velika lepa oljna slike piranskega soncnega zahoda je imela razbito steklo. Dobro vem, da vsakic, ko sodelujes na razstavah podpises, da v primeru al nesrece al kraje oni ne odgovrajajo! Ko sem gledala lepe slike, ki niso prisle v izbor sem prvo mislila, da bodo prav te razstavljali, ker so bila ona vrata se zaprta.

Da ne bom govorila, odpravite se na ogled, ce vas slikarstvo zanima. Znameniti slikarji, kje ste, da me podprete v mojem pravilnem razmisljanju in videnju!
Novico je napisal uporabnik BINGA-BONGA.