Udeleženci letošnjega SAOP golf turnirja bodo pomagali otrokom z rakom Foto:
Udeleženci letošnjega SAOP golf turnirja bodo pomagali otrokom z rakom Foto:


Zdravljenje raka s kemoterapijo je pri otrocih agresivnejše kot pri odraslih. Otroci so med dolgotrajno kemoterapijo z infuzijo priklenjeni na posteljo tudi po več ur. Medicinske naprave, ki bi omogočile otrokom nemoteno gibanje, je brez donatorskih sredstev nemogoče kupiti.
Zato so se v eni vodilnih slovenskih programerskih hiš SAOP d.o.o., odločili, da vsa denarna sredstva zbrana na njihovem tradicionalnem SAOP golf turnirju, prihodnjo soboto 31. maja, poklonijo Ustanovi za pomoč otroku z rakom, ki deluje v okviru Pediatrične klinike.
V svetu je dobrodelnost golfskih turnirjev pogosta, v Sloveniji pa se le redko zgodi, da podjetje podari prav vsa zbrana sredstva v dobrodelne namene. Direktor Marjan Mrhar zagotavlja, da bo turnir tudi v prihodnosti ostal dobrodelne narave.
Podjetje SAOP d.o.o. že več let sodeluje v dobrodelnih projektih. Med drugim je še vedno v teku sodelovanje z Medobčinskim društvom invalidov Goriške pri projektu izobraževanja in zaposlitve 72 brezposelnih invalidov. SAOP je namreč med prvimi v Evropi razvil rešitev za spletno poslovanje, imenovano miniMAX, ki invalidom in ostalim omogoča nemoteno delo od kjerkoli, tudi od doma.
Novico je napisal uporabnik Mara Debenjak