Ray Moncount v pripravljenosti za svojo mojstrovino Foto:
Ray Moncount v pripravljenosti za svojo mojstrovino Foto:


Na turnirju tako športna kot politična smetana
Na turnir so bile povabljene razljične osebe iz samega tako športnega kot političnega sveta. Iz športnega sveta gre omeniti predsednika Svetovne karate zveze (WKF), Španca Antonia Espinosa, in podpredsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), Nemec dr. Thomasa Bacha, ki je tudi zmagal v sbaljanju na olimpijskih igrah v Montrealu leta1976. Od politične smetane pa velja omeniti župana Hemhofna, gospoda Joachima Wersala.
Slovenskih karateistov na turnirju ni bilo
Čeprav se Slovenci turnirja niso udeležili to ne pomeni, da Slovenija ni imela svojih predstavinok. Na turnirju sta bila predsednik Karate zveza Slovenije (KZS), dr. Igor Zelinka in njegov 19. letni sin Jakob Zelinka, ki je opravljal vlogo novonarja za šolski radio z imenom Radio Cirkus, ki je bil v šolskem letu 2009/2010 ustanovljen na Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje v Kamniku (CIRIUS), čeprav je tam šolanje že zaključil.
Nemec ni pustil presenečenja, mojstrovina Avstralca
Od rezultatov gre zgolj izpostaviti Nemca Marvina Nöltega, ki bolega za davnovim sindromom, ki je nastopil v kategoriji oseb z mentalnimi težavami. Marvin je veljal na tunirju za favorita, kajti je njihov najbolši nemški tekmovalec. Tudi tukaj ni pustil presenečenja in zanesljivo zmagal. Drugega tekmovalca, ki ga gre izpostaviti, pa je Avstralec Ray Moncount, ki je nastopal v kategoriji slepih in slabovidnih. Njegovi nasprotnici, ki sta prihajali iz Nemčije sta bili slabovidni, pri Rayu pa je šlo za popolno slepoto. Kljub slepoti je Ray izvedel mojstrovino in pri svoji kati, ki se imenuje Unsu dodal skok z obratom za 360° in zasluženo osvojil 1. mesto.
Novico je napisal uporabnik Cyril.