Foto:
Foto:

Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) 6. in 7. maja 2009 v okviru 1. Evropskega tedna podjetništva '09 organizira dva osrednja podjetniška dogodka, ki bosta brezplačna za vse udeležence. Zainteresirani javnosti bodo posredovane informacije, nasveti, predlogi in ideje, ki jim bodo pomagali pri lažji odločitvi za vstop v podjetništvo in pri nadaljnjem razvoju načrtovane dejavnosti. Zaradi omejenega števila mest so potrebne predhodne prijave.
Med 6. in 14. majem 2009 se bo v Sloveniji in hkrati tudi po celotni Evropi odvijal 1. Evropski teden podjetništva z naslovom »Mala podjetja - velike ideje.« Gre za kampanjo spodbujanja podjetništva in informiranja podjetnikov o podpori, ki jim je na voljo na evropski, državni in lokalni ravni. JAPTI kot nacionalni koordinator omenjenega tedna podjetništva v Sloveniji, skupaj s partnerji in podpornim okoljem za podjetništvo, skrbi, da se bodo v tem času po celi državi odvijali raznoliki podjetniški dogodki. JAPTI bo skupaj s partnerji do konca tega leta organiziral še predvidoma več kot 60 podjetniških dogodkov.
Na tokratnem osrednjem dogodku, ki bo 6. in 7. maja v Austria Trend hotelu v Ljubljani, bo JAPTI ob pomoči strokovnjakov s posameznih podjetniških področij ter predstavniki institucij, podjetnikom in drugi zainteresirani javnosti na poljuden način predstavil možnosti in priložnosti, ki jih ponuja podjetništvo. Tako bo 6. maja 2009 dogodek z naslovom „Od želje do podjetja” združil tematiko ustanovitve podjetja in rasti v podjetju, s poudarkom na dizajnu ter prikazal obstoječo podporo podjetništvu. Ker mladi predstavljajo novo generacijo podjetnikov, ki si je že začrtala poseben podjetniški slog, se bo ta dan zaključil z okroglo mizo, na kateri bodo predstavljeni primeri dobre podjetniške prakse. 7. maj 2009 bo posvečen internacionalizaciji, odkrivanju novih trgov, zato bo na dogodku z naslovom „S trebuhom za kruhom” združena tematika rasti podjetij, njihovih poslovnih strategij, možnosti financiranja ter prikaz obstoječe podpore podjetnikom pri širjenju njihovega poslovanja preko državnih mej. Dogodku bo piko na i dodal Ivo Boscarol, svetovno priznan konstruktor in izdelovalec ultralahkih letal, ki bo pojasnil nov pristop prodora na tuje trge, katerega je ubral s svojim podjetjem Pipistrel d. o. o. Ajdovščina.
Udeležba na osrednjih JAPTI-jevih dogodkih je brezplačna, vendar pa je zaradi omejenega števila sedežev potrebna predhodna prijava na velko.glaner@japti.si. Podroben program obeh osrednjih dogodkov in dogodkov, ki se bodo v okviru tedna podjetništva odvijali po celi Sloveniji je na voljo na spletni strani www.japti.
Novico je napisal uporabnik LidijaJAPTI