Foto:
Foto:

. Evropski teden podjetništva z naslovom »Mala podjetja - velike ideje.« Gre za kampanjo spodbujanja podjetništva in informiranja podjetnikov o podpori, ki jim je na voljo na evropski, državni in lokalni ravni.
JAPTI kot nacionalni koordinator omenjenega tedna podjetništva v Sloveniji, skupaj s partnerji in podpornim okoljem za podjetništvo, skrbi, da se bodo v tem času po celi državi odvijali raznoliki podjetniški dogodki. JAPTI bo skupaj s partnerji do konca tega leta organiziral še predvidoma več kot 60 podjetniških dogodkov.
Na tokratnem osrednjem dogodku, ki bo 6. in 7. maja v Austria Trend hotelu v Ljubljani, bo JAPTI ob pomoči strokovnjakov s posameznih podjetniških področij ter predstavniki institucij, podjetnikom in drugi zainteresirani javnosti na poljuden način predstavil možnosti in priložnosti, ki jih ponuja podjetništvo. Tako bo 6. maja 2009 dogodek z naslovom „Od želje do podjetja” združil tematiko ustanovitve podjetja in rasti v podjetju, s poudarkom na dizajnu ter prikazal obstoječo podporo podjetništvu. Ker mladi predstavljajo novo generacijo podjetnikov, ki si je že začrtala poseben podjetniški slog, se bo ta dan zaključil z okroglo mizo, na kateri bodo predstavljeni primeri dobre podjetniške prakse. 7. maj 2009 bo posvečen internacionalizaciji, odkrivanju novih trgov, zato bo na dogodku z naslovom „S trebuhom za kruhom” združena tematika rasti podjetij, njihovih poslovnih strategij, možnosti financiranja ter prikaz obstoječe podpore podjetnikom pri širjenju njihovega poslovanja preko državnih mej. Dogodku bo piko na i dodal Ivo Boscarol, svetovno priznan konstruktor in izdelovalec ultralahkih letal, ki bo pojasnil nov pristop prodora na tuje trge, katerega je ubral s svojim podjetjem Pipistrel d. o. o. Ajdovščina.
Udeležba na osrednjih JAPTI-jevih dogodkih je brezplačna, vendar pa je zaradi omejenega števila sedežev potrebna predhodna prijava na velko.glaner@japti.si. Podroben program obeh osrednjih dogodkov in dogodkov, ki se bodo v okviru tedna podjetništva odvijali po celi Sloveniji je na voljo na spletni strani www.japti.si.
Novico je napisal uporabnik LidijaJAPTI