Potrošnica je v kozarcu vloženih kumaric odkrila hrbtenico in tačko od miši. Foto:
Potrošnica je v kozarcu vloženih kumaric odkrila hrbtenico in tačko od miši. Foto:

Mercator se je danes spet odzval na incident z ostanki miši v kozarcu kislih kumaric. Kot je povedala Tanja Durin iz Mercatorja bo "Mercator zahteval od dobavitelja odgovornost in pri tem uporabil vsa pravna sredstva." O tožbi, pravi, je še preuranjeno govoriti, saj se je treba na ta postopek pripraviti.

Trenutno zbirajo ves potreben material, dokaze, mnenja izvedencev. Oceniti pa morajo tudi nastalo škodo, je v pogovoru še poudarila Durinova. Pri Mercatorju so takoj, ko so bili obveščeni o najdbi, s prodajnih polic umaknili celotno serijo teh izdelkov, poostrili pa so tudi notranji nadzor.Proizvajalec in dobavitelj vloženih kumaric je madžarsko podjetje Horker.
Spomnimo …
O nenavadni najdbi nas je po elektronski pošti obvestila potrošnica, ki je v kozarcu vloženih kumaric odkrila dele miši. Kot so povedali v Mercatorju, strokovnjaki in proizvajalec zagotavljajo, da ni možno, da bi se na poti izdelka - od proizvajalca do potrošnika - kaj takega zgodilo nenamerno. Zato domnevajo, da bi šlo lahko za manipulacijo.
Na Inštitutu za varovanje zdravja so opravili analizo izdelka in ugotovili, da ta ne predstavlja nevarnosti za zdravje. Med drugim so ugotavljali prisotnost bakterije salmonele, ki pa je niso odkrili.
sorodni članek
Novico je napisal uporabnik talent05