Slovenska organizacijska ekipa Foto:
Slovenska organizacijska ekipa Foto:
Ostale aktivnosti: PRIME kongres, Ljubljana, marec 2007
Ostale aktivnosti: PRIME kongres, Ljubljana, marec 2007
Ostale aktivnosti SS PRSS: Izobraževalne delavnice t.i. PRedigre
Ostale aktivnosti SS PRSS: Izobraževalne delavnice t.i. PRedigre

mednarodni izobraževalni dogodek »PR tour«. V okviru dogodka, ki je namenjen študentom, ki jih zanimajo odnosi z javnostmi in komuniciranje, bodo štiri dni potekale predstavitve delovanja odnosov z javnostmi v različnih profitnih in neprofitnih podjetjih oz. organizacijah v Sloveniji. Dogodka se bo udeležilo okoli 50 slovenskih in tujih udeležencev, odkrivali pa bodo tudi skrite kotičke Slovenije.
Dogodek je namenjen predstavitvi dobre prakse odnosov z javnostmi v slovenskih organizacijah in srečanju slovenskih študentov, ki jih zanimajo odnosi z javnostmi s študenti iz drugih evropskih držav. Udeleženci se bodo srečali z odnosi z javnostmi v podjetju (Krka), v kulturni organizaciji (SNG Drama Ljubljana), v agenciji (Pristop), v neprofitni organizaciji (Amnesty International), v Kabinetu ljubljanskega župana, izobraževalni instituciji (Fakulteta za družbene vede), v podjetju, ki ponuja storitve (Terme Ptuj) ter v zavarovalniški hiši (Zavarovalnica Maribor).
»PR tour« pa je poleg izobraževanja in spoznavanja prakse namenjen predvsem druženju, spoznavanju ter izmenjavi znanja in izkušenj med evropskimi študenti odnosov z javnostmi in komuniciranja.
Organizator »PR tour-a« je študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (SS PRSS), ki pod okriljem krovnega društva združuje in vzpodbuja študente, ki jih zanimajo odnosi z javnostmi, organizacijsko komuniciranje in komunikacijski menedžment. Člani SS PRSS so tudi eden aktivnejših članov zveze PRIME, Evropske zveze študentov za odnose z javnostmi in komuniciranje (European Association of Public Relations and Communications Students), ki ima preko 300 članov iz 16 držav Evrope in Rusije.
Pri izvedbi projekta nam finančno in materialno pomagajo naslednja podjetja: Pristop, Petrol, Krka, Terme Ptuj, Slovensko društvo za visokošolsko didaktiko, ŠOU v Ljubljani, Urad vlade RS za komuniciranje, Droga Kolinska, Merck d.o.o. Slovenija, Costella – kristalna izvirska voda, Kompas design. Za vso pomoč se jim iskreno zahvaljujemo!
Za več informacij o dogodku, urniku ter podjetjih, ki so jih in jihše bodo udeleženci obiskali, vas vabimo na ogled spletnega mesta študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi http://www.kiberpipa.org/~prss/index.php.
Novico je napisal uporabnik Michaela