Foto:
Foto:

To je le del napovedi, ki so zapisane v posebnem poročilu sestavljenem s strani okoli 45 akademikov s celotnega sveta, sponzorirala pa ga je družba Microsoft. Cilj raziskave in poročila je predvsem napovedati možne načine uporabe rabe računalniške tehnologije, pa tudi posledice, ki jih bo taka raba imela na življenje ljudi. Po napovedih naj imeli bi ljudje leta 2020 bistveno bolj pogoste interakcije z računalniškimi napravami, zaradi tega se bo precej spremenil način komuniciranja z informacijskimi sistemi.
V ospredje bodo prišli bolj intuitivni načini dostopa do informacij in storitev, kot so tablični računalniki, mobilni pomočniki, sistemi za razpoznavo govora in površine občutljive na dotik. Papir bo leta 2020 še vedno prisoten, vendar bo postal interaktiven z zmožnostjo, da informacije posodablja za bralce v realnem času. Mobilne naprave bodo tudi temeljito spremenile televizijo in način spremljanja ter objavljanja novic in drugih informacij. Računalniške tehnologije bodo vgrajene v pohištvo, javno prostore, oblačila in v namen diagnostike tudi v človeško telo.
Vpliv uporabe računalnikov pa bo zahteval tudi spremembe v dojemanju in izobraževanju. Tako kot je pojav kalkulatorjev imeli velik vpliv na znanje in način matematičnega računanja mladih generacij, bodo novi načini dostopa do informacij imeli velik vpliv na učenje in dojemanje sveta novih generacij. Akademiki opozarjajo, da vsesplošna povezljivost v omrežja pomeni tudi veliko odvisnost od tehnologije, kar bi morali nasloviti vsi, od staršev, do izobraževalnih organizacij in države. V šolah bodo morali manj razlagati kako stvari ali programi delujejo in več o temu, kakšen vpliv ima to na posameznikovo življenje.

Novico je napisal uporabnik mmavric