Na zaslonu televizorjev se bodo prikazovale dodatne spletne informacije. Foto:
Na zaslonu televizorjev se bodo prikazovale dodatne spletne informacije. Foto:

Z njimi naj bi gledalcem TV programov omogočali prikaz spletnih vsebin in možnost interaktivne rabe ob navadnih TV programih. Uporabniki naj bi v vrstici, ki je podobna tisti slika-v-sliki, videli dodatne informacije o programu, povezave na dodatne vsebine povezane s programom in celo klepetali z drugimi gledalci, ki spremljajo program.
Takšno delovanje naj bi omogočile spletne storitve, ki jih razvoja Yahoo, Intel pa bo poskrbel, da bo na voljo ustrezna strojna oprema, za tovrstni prikaz vsebin. Na razvojni konferenci IDF je tako Intel že prikazal platformo Media Processor CE 3100, ki omogoča prikaz TV signala v visoki ločljivosti, pa tudi izvajanje računalniških nalog, kot so povezava z internetom ter prikaz 3D grafike.
Ambicija obeh partnerjev je, da bi bile storitve Widget Channel na voljo v bodočih namiznih sprejemnikih (settop boxih), morda pa celo vgrajeni v televizorje bodoče generacije. Ker gre za odprto storitev, zasnovano na gradnikih, kot so javascript, XML in Flash, se odpira možnost za nastanek množice malih dodatkov, ki bi jih uporabniki lahko izbirali kot dodatni prikaz ob TV programih.



Novico je napisal uporabnik Vladimir Djurdjič