vrhunske lastnosti in svežino dosegajo s tradicionalno dolgotrajno pripravo, z dodajanjem naravnega kislega testa in brez dodajanja aditivov.
Z zlatom so nagrajeni Krjavelj, Malnar, Sosed, Korošec in Skorjavc, ki so slavili že lani, ter Dolenc, Rženi kruh, Domači koruzni in Polnozrnati kruh. »Pri pripravi nagrajenih izdelkov gre za zahtevno proizvodnjo. Odličja so tako dokaz, da so njeni rezultati vrhunske lastnosti kruha,« je zadovoljen Miran Hribar, direktor Pekarne Grosuplje. Vzhajanje z dodajanjem kislega testa je star postopek, razširjen tudi v slovenski krušni dediščini. V Mercatorjevi domači pekarni ga uporabljajo skladno s strategijo visoke kakovosti krušnih izdelkov in ohranjanja tradicionalnih postopkov. Z njim dosegajo prepoznavno sočnost, polno aromo in daljšo obstojnost grosupeljskega kruha.
Krušni izdelki Pekarne Grosuplje, narejeni po starem, dolgotrajnem postopku z dodanim kislim testom brez aditivov, predstavljajo 9 različnih vrst kruha oziroma skupno 12 različnih izdelkov. Minulo jesen so tako ponudbo izdelkov brez dodanih aditivov obogatili s kilogramskim hlebcem Domači koruzni, ki je bil zdaj za svojo odličnost že prvič nagrajen.
O ocenjevanju:
Na vsakoletnem ocenjevanju kakovosti kruha se podeljujejo zlata priznanja izdelkom, ki zadostujejo kriterijem odlične kakovosti. Letos je na njem sodelovalo 15 pekarskih podjetij iz Slovenije, ki so prejela odličja za 54 različnih pekovskih izdelkov. Kriterijem odlične kakovosti je tako zadostilo 36 vrst kruha, 3 vrste pekovskega peciva, 10 vrst finega pekovskega peciva in 8 vrst testenin. Neodvisno strokovno komisijo, ki je preverila kakovost prijavljenega kruha in peciva, sestavljajo predavatelja pekarstva iz Biotehniške fakultete, strokovnjak iz industrije pekarskih sestavin in pripomočkov ter strokovnjak iz kontrolne institucije. Komisija je ocenjevala senzorične lastnosti izdelkov: vonj in okus, zunanji videz in obliko izdelkov, videz ter lastnosti sredice in skorje. Strokovna komisija bo naključno izbranim nagrajenim izdelkom iz prodajnih polic ponovno preverila kakovost v drugi polovici leta.
Novico je napisal uporabnik Studio Kernel.
Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje