"Verjamemo v to, kar govorimo, in ne dajemo velikih obljub. Tisto, kar obljubimo, vedno naredimo," pravi Kresalova. Foto: MMC RTV SLO
LDS predstavil kandidate in program

V Liberalni demokraciji Slovenije so se pred decembrskimi volitvami zbrali kandidati, ki se bodo na listi LDS-a potegovali za vstop v parlament. "Letos smo dali priložnost veliko novim ljudem na listi. Kar 75 odstotkov je takih, ki kandidirajo na novo, nekateri prav z namenom, da dokažejo, da velja verjeti v politiko in v tiste stranke, ki že v imenu povedo, katere vrednote predstavljajo," je poudarila predsednica stranke Katarina Kresal.

Volilno kampanjo vodijo predvsem na terenu, kjer jim ljudje po njenih besedah večkrat povedo, da jih bodo volili. "Večkrat, kot to pokažejo ankete. Ankete še nikoli niso odločile volitev," je dodala. Merjenja javnega mnenja jim namreč dva tedna pred dnevom D ne napovedujejo preboja v državni zbor.

Predsednica LDS-a je bila pred dnevi gostja MMC-jeve klepetalnice. V njej je povedala, da so pripravljeni sodelovati z vsakim, ki je sposoben dosledno spoštovati človekove pravice in pravno državo. Celoten klepet preberite tukaj.

Izdali so poseben koledar, posvečen liberalkam
Kresalova je sicer ponosna na vse svoje predhodnike, ki so v pretekih 20 letih vodili stranko in ki so vodili politiko, "da se je nekoč pod LDS-om res dobro živelo". Prav tako se letos ne boji volitev, saj imajo dobre kandidate, pravi. Med njimi so Aleš Zalar, Aleksander Jevšek, Dušan Merc, Aleš Gulič, Jožef Školč, Slavko Ziherl in drugi.

Na listah je veliko kandidatk, saj so v programu izpostavili zagotavljanje enakopravnosti za ženske. Tako je njihova najmlajša kandidatka stara 20 let, najstarejša pa 71. Liberalkam, ženskam, ki zagovarjajo liberalne vrednote, so posvetili poseben koledar.

"LDS je konstruktivna stranka"
Te svoje vrednote in prepričanja so zastopali tudi zadnja tri leta, ko so bili v vladi, pravijo. "LDS ni stisnila repa med noge v času, ko se je vsa država znašla v finančni in gospodarski krizi, ni zapustila koalicije, ni šla iz vlade. Opravila je delo do konca in opravila ga je temeljito," je poudaril minister za pravosodje Zalar. Prepričan je, da je LDS konstruktivna stranka, ki jo zanimajo rešitve, in da se po tem razlikujejo od nekaterih političnih tekmecev.

LDS predstavil kandidate in program