Pontiac (na fotografiji je model G8) bo od prihodnjega leta le še zgodovina. Foto: EPA
Pontiac (na fotografiji je model G8) bo od prihodnjega leta le še zgodovina. Foto: EPA
Aston-Martin one-77
Aston-Martin je v Italiji predstavil prvi dokončan primerek modela one-77, ki ga bodo izdelali v zelo omejenem številu. Foto: EPA

Italijanski avtomobilski proizvajalec Fiat je tik pred prevzemom nemškega proizvajalca Opla, ki je v hudih finančnih težavah, je pretekli teden potrdil predsednik upravnega odbora Opla Klaus Franz.

Franz je sicer kritičen do prevzema, saj meni, da si Fiat želi s prevzemom samo zagotoviti jamstva za svoje dolgove in likvidnostne težave. Zaradi tega naj bi bila ogrožena številna delovna mesta v Nemčiji.

Fiesta piše zgodbo o uspehu
Fordova fiesta je postala z 250 tisoč izdelanimi vozili v devetih mesecih Fordov najuspešnejši prodajni model. V Veliki Britaniji je že 5 mesecev zapored najbolje prodajana, v Nemčiji pa je dosegla najboljši prodajni rezultat po letu 1998. V Evropi fiesto proizvajajo v Kölnu, od letošnjega januarja pa tudi v tovarni v španski Valenciji.

Britanci razkrili podrobnosti one-77
Ob italijanskem jezeru Lago di Como je Aston Martin predstavil končno različico svojega 1,2 milijona evrov vrednega modela one-77. Na avtosalonu v Ženevi so Britanci pokazali le šasijo, tokrat pa so lahko obiskovalci videli tudi prestižno notranjost. One-77 bo sicer poganjal 7,3-litrski motor z močjo 520 kilovatov, najvišja hitrost pa je 320 km/h. Od nič do 100 km/h pospeši v 3,6 sekunde.

Pontiac bodo prihodnje leto pokopali
Govorice o bolečem prestrukturiranju General Motorsa se počasi uresničujejo. GM je sporočil, da bodo prihodnje leto ukinili znamko Pontiac. Tako naj bi brez dela ostala približno tretjina od skupno 62.000 zaposlenih v General Motorsu.

J. S.